Uçurtma Şenliği - 2014
Tarih: 08/05/2014
Yer: Gölyazı Zambak Tepe

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Spor Şenliği kapsamında Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel olarak her yıl yapılan ‘Uçurtma Şenliği’ bu yıl Gölyazı Zambak Tepe’de yapıldı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturmak için Gölyazı’ya akın etti. 

Daha önce Atatürk Kent Ormanı’nda yapılan şenliğin bu yıl ilk kez Gölyazı’da yapılması bölgeye de hareket getirdi. Kendi imkânlarıyla yaptıkları rengarenk uçurtmaları gökyüzüne bırakan uçurtma sevdalıları görsel bir şölene imza attı. 

Düzenlenen yarışmaya 300’e yakın katılım olurken; görsel güzellik, en yüksek uçan ve el emeği gibi kriterleri göz önüne alan jüri, en güzel 4 uçurtmayı seçti. Uzun süren değerlendirmenin ardından Gönül ATASEVER tarafından yapılan uçurtma birinci olurken, Mücahit ŞAHİNBAŞ ikinci, Bahadır ŞAHİN üçüncü ve Mahir-Tuna-Arda DURAN kardeşlerin yaptığı uçurtma ise dördüncü oldu. Yarışmada dereceye girenler madalya ile ödüllendirilirdi. 

Şenliğe katılarak uçurtmaya gönül verenlerle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa BOZBEY, ilk kez Gölyazı’da düzenlenen etkinliğe katılımın yoğun olmasının kendisini memnun ettiğini belirtti. “Büyük küçük herkes uçurtma keyfini yaşayarak güzel bir gün geçiriyor. Bu tür sosyal aktivitelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…