DOSAB Termik Santrali Bilgilendirmesi
22.09.2014
00:00

DOSAB’a kurulması planlanan kömürlü termik santralle ilgili olarak düzenlediğimiz panelde, termik santrallerin yol açtığı çevre sorunlarını tartıştık.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi öncesi, termik santrallerin insan ve çevre üzerindeki etkilerini konuştuğumuz panel öncesinde, çevre mücaleleriyle tanınan aktivist müzik grubu Praksis sahne aldı ve termik santrallere karşı söyledikleri şarkılarla izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de izleyiciler arasında yer aldığı panel, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Genel Sekreterimiz Elvan Atay'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilcisi Dr. Efsun Dindar 'Termik santrallerde çevresel etkilerin en büyüğü hava kirliliği daha sonra sera gazı emisyonları, su, toprak kirlilikleri ve küresel ısınma ile iklim değişikliği olarak görülmektedir” dedi. Prof. Dr. Kayıhan Pala, 'Kömürlü termik santraller insan sağlığı açısından baş belasıdır. Termik santrallerin olduğu bölgelerde yaşayan çocuklarda astım, yetişkinlerde ise akciğer kanseri riski büyük ölçüde artmaktadır. Ayrıca bu tesislerde çalışanlarda da genetik ve üreme problemleri sıkça görülmektedir' diye ekledi. TMMOB Bursa İKK Sekreteri Remzi Çınar ise, 'Bu projenin Bursa’nın göbeğinde olması son derece yanlıştır. Sanayici ucuz buhar istiyorsa, halk temiz hava, çiftçi de tarım istiyor” ifadelerini kullandı. Panelde ayrıca, Bursa Barosu Çevre Komisyon Başkanı Av. Eralp Atabek, hukuksal süreç, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, tarımsal etkiler ve DOĞADER Başkanı Murat Demir ise termik sürecinin eylemselliği hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…