5. Yerel Tohum Takas Şenliği
20.04.2019
14:00

Nilüfer Kent Konseyi Çevre Meclisi Kırsal Alan Grubu, Nilüfer Belediyesi ve EKODER'in düzenlediği 'Nilüfer 5. Yerel Tohum Takas Şenliği' Konak Kapalı Pazar Alanı'nda gerçekleşti.

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yerel tohumların gelecek için önemine dikkat çekti. Erdem, “Bugün burada tohum takas eden katılımcılar yerel tohumların gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacaklar. Yerel tohumlarımızı kaybetmek üzereyiz. Bu nedenle üreterek çoğaltmayı, saklamayı görev edindik. Tohum kütüphanemizle bunu sağlıyoruz. Aslında bugün burada, geleceğe olan borcumuzu kısmen de olsa yerine getirmiş oluyoruz” diye konuştu. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ise konuşmasında yerel tohumun önemini vurguladı. Enginalp, “Tohum, insanlık ve canlılar dünyasının sürekliliği için çok önemlidir, bizi yaşama bağlar. Tohumumuzu, suyumuzu, toprağımızı mutlaka korumalıyız ve sahip çıkmalıyız.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Sürdürülebilir Tohumların Buluşması” forumu düzenlendi. Moderatörlüğünü Nilüfer Belediyesi Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay'ın yaptığı forumda konuşmacılar tarım ve tohumun önemini vurguladılar. Forumun ardından Tohum ve Fide, File Çanta Yapım, Solucan Gübresi, Tohum Topları, Korkuluk, Defne Sabunu ve Sirke Yapım Atölyeleri gerçekleşti. Etkinlik Tepebaşı Belediyesi Eko Şov Ritim Grubu Gösterisi ve Tohum Takası ile son buldu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…