Toprak Ana Günü`nü İnegazi Mahallemizde kutladık
10.12.2019
17:18
Günümüz dünyasının modernlik adı altında hayatın gerçek ritminden koparak hızlanmasına ve doğallığını yitirmesine tepki olarak ortaya çıkan ve hareket noktasını yemek kültüründen alan Slow Food hareketinin başlattığı ``Terra Madre`` 10 Aralık Toprak Ana Günü`nü İnegazi Mahallemizde kutladık. Etkinliğimiz öncesinde Çevre Meclisimiz adına Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy; ``Susmayacağız, durmayacağız temiz bir çevrede yaşam hakkımızı savunacağız!`` başlığıyla basın açıklaması yaptı.
Açılış konuşmasında Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş; ``Toprak Ana`nın bir parçası olduğumuzu bilerek, kapitalist düzene karşı tüm doğal kaynaklarımızı korumalıyız, birlikte üretelim, birlikte paylaşalım`` derken Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de Toprak Ana Günü`nü kutlayarak sözlerine başladı. Erdem; ``Çocuklarımızı Toprak Ana ile tanıştırmamızın zamanı geldi. Yeniden toprakla buluşmanın, topraktan yine ürün almanın önemini biliyoruz`` dedi. İnegazi Muhtarı Nurettin Aydın da etkinliğe katılan herkese `hoş geldiniz` dedi. Açılış konuşmalarının ardından İnegazili çiftciler üretimi etkileyen sorunları anlatırken, üretimin desteklenmesi gerektiğini belirttiler. İnegazililerin çilek reçeli, ekmek, yoğurt ve kuskus tarifi verdiği etkinlik, yerel lezzetlerin ikramıyla son buldu.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…