Ölümü değil yaşamı savunuyoruz!
17.07.2020
11:00

Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubumuz, Tarım ve Orman Bakanlığı, Merkez Av Komisyonunun açtığı av ihaleleri için `Ölümü değil yaşamı savunuyoruz` diyerek basın açıklaması yaptı.

 

Açıklama şöyle;

 

``Bugün geldiğimiz noktada maalesef insanoğlu her alanda olduğu gibi doğayı da kendi amaçları doğrultusunda yorumlamaya ve kullanmaya çalışmaktadır. Oysaki insanların yaşama hakkı olduğu kadar doğanın da, canlıların da yaşama hakkı vardır.

 

Bizler kentteki kedinin, köpeğin yani can dostlarımızın hayatlarını ve beslenmelerini önemsediğimiz ölçüde kırsal bölgelerde, doğal alanlarında yaşayan hayvanların da hayatlarını önemsiyoruz. Onların yaşam hakkını savunmaktan da geri durmayacağımızı belirtmek isteriz.

 

`Nesli tükenmekte olan canlıların av ihaleleri açılarak katledilmesine ortak olmayın!`

 

 Tarım ve Orman Bakanlığı, Merkez Av Komisyonunun açtığı av ihalelerini derhal iptal etmesini ve bu türlerin koruma altına almasını talep etmekteyiz. Ülkemizin de taraf olduğu Biyolojik çeşitlilik sözleşmesinin 6. ve 8. maddeleri uyarınca nesli tehlike altındaki türleri korumayı taahhüt etmiş olmasına rağmen uluslararası tüm mevzuatlar çiğnenerek alınan bu yanlış kararın bir an önce durdurulması gerekmektedir.

 

Yok edilen her canlı ile birlikte aslında doğamızı da yok ettiğimizin bir an önce farkına varmalıyız.

 

Bizler de ``yok etme, yaşat`` diyerek bu yanlış karardan dönülmesini ve nesli tehlike altında olan tüm türlerin ve tüm canlıların korunmasını yetkililerden talep ediyoruz.``  

 

NİLÜFER KENT KONSEYİ

HAYVAN HAKLARI ÇALIŞMA GRUBU

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…