Dünya Çocuk Hakları Günü`nde Oyun Engel Tanımaz Parkı Çocuk Meclisi Evi`ndeydik
20.11.2020
16:13

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği için Oyun Engel Tanımaz Parkı Çocuk Meclisi Evi`ndeydik. Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Genel Sekreter Emre Karagöz, Çocuk Meclisi Başkanı Eda Türkmen, Çocuk Meclisi gönüllüleri ve aileleri katıldı. Pandemi sebebiyle kısıtlı bir katılımla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eda Türkmen, çocukların haklarını öğrenmesinin, ihlal edildiği durumlarda haklarını koruyabilme bilinci bakımından çok önemli olduğunu söyledi. Türkmen`in ardından Çocuk Meclisi gönüllüleri, pandemi sürecinde ihlal edilen hakları ve Çocuk Meclisi Evi ile ilgili hayallerini aktardı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de Dünya Çocuk Hakları Günü`nü kutlayarak, kurumsal olarak yeni nesli, çocuk ve gençlerin fikirlerini önemseyen ve onları karar alma süreçlerine dahil eden bir politikayı benimsediklerini belirtti. 

( Tüm konuşmaları dinlemek için: https://bit.ly/2UNOcUc )

Konuşmaların ardından Çağdaş Drama Derneği`nden Remziye Erkeç ve Dilek Yıldız Karakaş'ın yürütücülüğünü yaptığı Ama Çocuklar ‘Hak’lı Drama Atölyesi gerçekleşti. Ebeveynlerle de Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Zafer Algül `Ebeveynlerle Pandemi Sürecinde Çocuk Hakları`Atölyesini düzenledi. Atölyelerin ardından Genel Sekreterimiz Emre Karagöz, etkinliğimize emek veren atölye yürütücülerine teşekkür etti. Tüm çocuklara pandemisiz ve haklarını kullanabildikleri bir dünya diliyoruz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…