Melih Elal Okuma Grubumuza, özel ödül
09.12.2020
12:28

Bursa Dergiler Platformu (BUDEP) 2020 ödüllerini açıkladı. Nilüfer Kent Konseyi Melih Elal Grubu, Okumaya Katkı Sağlayanlar özel ödülüne layık görüldü. Melih Elal Okuma Grubu dönem başkanı Serap Yenilmez Çetin, ödülün kendileri için gurur verici olduğunu belirterek; ``Buradan BUDEP`in Kurucu Üyelerine teşekkürlerimizi sunmak isteriz`` dedi.

Yenilmez Çetin; ``Rahmetli Melih Elal’in kurmuş olduğu bu grup 2020’de 16.yılını tamamlamış oldu. Edebiyatla, sevgiyle, dostlukla, tüm üyelerimizle birlikte günümüze kadar ulaşmış olduk. Grubun günümüze kadar taşınmasında geçmiş dönem başkanlarımız Alper Can, Faruk İşcan, rahmetli Cevdet İrketi`nin ve tüm grup üyelerimizin katkıları çok büyük`` açıklamasında bulundu.

``Grubumuzda bugüne kadar sadece kitap okuyup tartışmakla kalmadık`` ifadesini kullanan Serap Yenilmez Çetin, sözlerine şöyle devam etti: ``Zaman zaman yazarları ağırladık. Vefada Buluşmalar adı altında Bursalı Edebiyatçılarla buluştuk; kültür sanat gezileri gerçekleştirdik; kitap fuarlarına katılarak söyleşiler yaptık. A.Hamdi Tanpınar, James Joyce,  Shakespeare okumaları gibi özel, uzun dönemli atölyeler, sempozyumlar düzenledik.``

Pandemi dönemiyle birlikte çalışma şeklinde yenilikler getirmek durumunda kaldıklarını sözlerine ekleyen Yenilmez Çetin; ``Çevrimiçi platformlarda toplandık, çevrimiçi platformlarda yazarlarımızı ağırladık, bu platformlar üzerinden atölyeler düzenledik`` dedi. Serap Yenilmez Çetin son olarak; ``Tüm bu çalışmalarımız boyunca bize kapısını açan Nilüfer Kent Konseyi`ne; Konsey`de 16 yıllık sürede çalışmalarımıza destek olan herkese teşekkürü borç biliriz. Çalışmalarımızın ödüle değer görülmesi bizi gerçekten gururlandırdı. Bu özel ödüle ulaşmış olmak bizi daha büyük bir şevkle çalışmak için kamçılayacak`` diyerek sözlerine son noktayı koydu. Melih Elal Okuma Grubu dönem başkanı Serap Yenilmez Çetin ve gönüllülerimizi aldıkları ödül sebebiyle kutluyor ve okumaya sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür ediyoruz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…