Gönüllülerimize ve Kamuoyuna Duyuru
18.11.2014
16:20
Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu 11 Kasım 2014 tarihinde seçimli toplantısını yapmıştır.

Bilindiği üzere, Nilüfer Kent Konseyi 12. Genel Kurulu’nda alınan karar gereği Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu Çalışma Grupları İşleyiş Yönergesi’ni değiştirmek için yetkilendirilmiştir.

Yürütme Kurulu’muzun çalışmaları doğrultusunda yeni işleyiş yönergesi hazırlanmış ve kabul edilmiştir. Yeni dönemde tüm grupların yürütmeleri yeniden seçilmektedir. Emekliler Grubumuz ve Kırsal Alan Grubumuz seçimlerini yeni yönetmeliğe göre yapmış ve yürütmelerini değiştirmişlerdir. Uludağ Çalışma Grubu ise yönetmeliği demokratik bulmadığını ve kabul etmeyeceklerini söyleyerek itiraz etmişler ve Grup Kolaylaştırıcsı ve Genel Sekreterin uyarılarına rağmen eski yönetimi tekrar seçmişlerdir. Seçimlerdeki kaotik ortam, farklı söz söylemek isteyenlerin dinlenmemesi, çoğunluğun azınlığı tahakküm altına almak isteyip seçimlerin oldu bittiye getirilmeye çalışılması sonucu Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreterliği seçimi kabul etmediğini açıklamıştır.

13 Kasım 2014 tarihinde konu ile ilgili olarak toplanan Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu konuyu değerlendirmiş, demokrasinin çoğunluğun kararı olmadığı, aslolanın azınlık haklarının güvenceye alınması olduğu konusunda hemfikir olmuşlar ve Uludağ Çalışma Grubu ile ilgili bir süredir duyulan şikayetleri ve Nilüfer Kent Konseyi’ne hatta Nilüfer Belediye Başkanlığı’na ulaştırılan şikayet dilekçelerini de değerlendirerek Uludağ Çalışma Grubunu kapatma kararı almıştır.

Böyle bir sürecin işletilmek zorunda kalmasıyla ilgili üzüntülerimizi bildirir, saygılar sunarız.

Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…