TMMOB Halk Buluşması...
11.02.2015
14:05

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 67 maddelik yeni “torba” yasa taslağı ile, açtığı davalar ve Gezi sürecindeki tutumuyla hükümeti kızdıran TMMOB’un “parçalanarak” bölünmesi öngörülmektedir. Yeni Türkiye’de, biçilen rollere, politikalara uymayanların yeri ve söz hakkı yok söylemi üzerinden TMMOB’un etkisizleştirilmeye ve karanlık bir dönemde aydınlığı temsil eden TMMOB’un hükümet tarafından ekarte edilmeye çalışılması, Türk Mimar ve Mühendis Odaları’nı harekete geçirdi.

14 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu’nda buluşmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından TMMOB yürüyüşü için yola çıkıldı. Yürüyüş kapsamında, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, 11 Şubat 2015 Çarşamba günü ‘Halk Buluşması’yla Nilüfer Kent Konseyi’ndeydi. Toplantıda konuşan Soğancı, ‘TMMOB’un sesinin kısılması demek, özgürlüğün, aydınlığın söndürülmesi demektir’ diyerek katılımcıları süreçle ilgili bilgilendirdi.

Yıllardır söz söyleyen ve dik duran TMMOB’u yok etmeye çalıştıklarını söyleyen Mehmet Soğancı, ‘TMMOB’u savunmak demek; Kazdağları’nı, Akkuyu’yu, Sinop’u, Ergene Platformu’nu, Gerze’yi savunmak demek, TMMOB’u savunmak demek; laik ve bilimsel eğitim isteyenleri savunmak demek, TMMOB’u savunmak demek; işçiyi, memuru, hakkı, hukuku, demokrasiyi savunmak demek, TMMOB’u savunmak demek Nilüfer Kent Konseyi’ni savunmak demek’ diye ekledi.

Gelecek kaygısı olmadan yaşanabilir bir dünyayı savunan ve bunun için çalışmalar yapan TMMOB’un, bu akşam saat 19.00’da Setbaşı Mahfel önünden Heykel’e düzenleyeceği meşaleli yürüyüş ve basın açıklamasına demokrasi mücadelesi veren herkesi bekliyoruz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…