Altınşehir Mahalle Komitesi eylemde!
22.03.2015
13:00

Altınşehir Mahalle Komitesi eylemde!

Altınşehir Mahallesi’nde bulunan park alanının özel eğitim kurumuna verilmesi ve park alanının betonlaştırılmasına yönelik çalışmaların başlatılacağı haberi üzerine mahalleli harekete geçti. Mahalle Komitesi vasıtasıyla, Altınşehir mahallesi sakinleri bugün bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Soner’in de katıldığı, ‘Altınşehir beton olmayacak’, ‘Yeşil alanlar beton olmasın’, ‘Parkımdan elini çek’, sloganlarıyla bir araya gelen mahalle sakinleri, şikayetlerini dile getirerek hukuksal mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.

Sayın Basın Temsilcileri ve Çok Değerli Altınşehir Sakinleri,

Altınşehir Mahallesi; Nilüfer İlçemizin planlı mahallelerinden biridir. Sadece 2-3 yıl öncesinde oransal olarak en geniş park ve yeşil donatı alanlarını içinde barındıran mahallemiz, hatırlı işadamları ve rantiyecilerin cazibe merkezi olmuştur.Yeşil alanlar çeşitli takas entrikaları ve yapılan plan değişliklikleri ile yağma edilmiş,edilmeye devam edilmektedir.

Yıllarca Belediyelerle - Milli Emlak Müdürlüğü arasında dava konusu olan planlardaki Park Alanı, Yeşil Alan, Eğitim Alanı, Sosyal Tesis Alanı gibi mekanlar geleceğimiz için UMUT, buna karşın konut sahibi olmak isteyenler için de müteaahitler açısından REKLAM aracı olmuştur.
Müteahhitler ve yer sahipleri konut alacak kişilere bu planları göstererek yüksek fiyatlarla satış yapmış, karlarına KÂR katmışlardır.

Rant peşinde olanlar çıkarlarını koruyup kollarken Belediyelerin,Kamu Kurumlarının imkanlarını kullanmışlardır. Üzülerek belirtmeliyiz ki Belediyeler; Semt sakinlerini,Mahalle Muhtarlarını, Mahalle Komitelerini yok saymış, halktan gizli plan değişiklikleri ile patronların çıkarlarını korumaya özen göstermişlerdir. Bugün güncel olan ve gerçekten tam bir kumpas diyeceğimiz son plan değişiklik bardağı taşıran son damla ve en kötü örnek olmuştur.

Yıllardır etrafı bütünüyle yapılaşmış olan 1122 Ada'daki Park ve Çocuk bahçesi alanı davalara takıldığından boş kalmış, bulunduğu yer, düz ve geniş konumu ile en güzel park alanı olarak görülmüştür.Hatta törenlerle Şehitlik Ormanı olarak adlandırılmış, yüzlerce çam fidanı dikilmiştir.

Ne olduysa; Bu nezih ve güzelim alan, ortasından bölünerek yüksek gerilim hattı çevresinde konut yapımından dahi kaçınılan bir arsa ile takas edilip (ki takas edildiği yeri park alanı olarak kullanmak doğru değildir) Özel Eğitim Tesisi oluvermiştir. Kısaca bütün çocukların parkı ekonomik durumu yüksek bir azınlığın çocuklarına sadece okul olarak peşkeş çekilmiştir.Ne yazıktır ki bu senaryonun benzeri daha öncede sahnelenmiştir.Mevcut Özel Eğitim Kurumu 2 adet park alanını “protokol yaparak” kamu yararı yerine kendi okulu için kullanmıştır.Halen kullanılmakta olan parkların Nilüfer Belediyesine devredilip edilmeyeceği ve ne zaman devredileceği bilinmemektedir.

Bu tarihi yanlışın sac ayaklarını sırasıyla Büyükşehir Belediyesi,Nilüfer Belediyesi ve Özel Eğitim Kurumu oluşturmuştur. 
Elimizdeki belgelere göre;

a) Büyükşehir Belediyesi 18:09.2014 tarihinde 920 sayılı Meclis Kararı ile 1/5000 ölçekli nazım imar planında özel eğitim tesisi alanı yapılmasını öngörmüş,
b) Nilüfer Belediyesi 05.11.2014 tarih 847 sayılı Meclis Kararı ile bu plan değişikliğini uygun görerek 1122 adadaki çocuk parkını, 1075 adadaki konut alanı ile takas işlemini gerçekleştirip Büyükşehir Belediyesine göndermiştir. 
c) Büyükşehir Belediyesinin 23.12.2014 tarihli 1566 sayılı Meclis Kararı ile kesinleşen değişiklik 22.01.2015-23.02.2015 tarihleri arasındaki askı süresinden sonra tescillenmiştir.

Değerli Basın Temsilcileri, Değerli Komşularımız;

Hazırlanan senaryo, oynanan oyun Mahalle Muhtarlığımızdan, Mahalle komitemizden ve Halkımızdan gizlenen bir tezgahın sonucudur. Mahalle Komitemiz yaptığı bir toplantıda bu plan değişikliğine şiddetle karşı çıkmıştır ve konuyu duyduğu anda sorumlu olduğu Nilüfer Kent Konseyine yazılı olarak itiraz da etmiştir.

Halkımızdan gizli yapılan değişikliğin suçlusu; Özel eğitim kurumu patronlarından çok sırası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesidir.

Kamuoyunun, Bu yanlışı bu şekilde değerlendirmesini istiyoruz.
Halkımızın Planın eski haline dönüşmesi yönünde atılacak adımların ve Hukuki yaptırımların arkasında olmasını diliyoruz.

Bizler de yasal ve meşru hakkımızı alana kadar Altınşehir Halkı ile birlikte olduğumuzu belirtiriz.

Altınşehir Mahalle Komitesi adına 
Muhtar

Celal BOYOĞLU

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…