Romatizma Hakkında Her şey
28.03.2015
13:30

Romatizma Hakkında Her şey…

Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu ve Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Romatizma Hakkında Her Şey’ paneli Konak Kültürevi’nde gerçekleştirildi.

Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Aylin Savcı Dalgın ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan panele, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Ediz Dalkılıç ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Pehlivan konuşmacı olarak katıldı. Uzmanlar, romatizmal hastalıklarla ilgili sunum yaparak romatoid artrit, ankilozan spondilit ve osteoartrit gibi rahatsızlıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Doç. Dr. Ediz Dalkılıç ‘Romatizmal hastalıklarda en uygun tedavinin yapılabilmesi için, önce hastalığa doğru tanının konması gereklidir. Bu tür hastalıklarda özellikle erken dönemde tanı konması güç olabilir. Hastanın bir süre doktoru tarafından izlenmesi gerekebilir. Romatizmal hastalıkların belirtileri zaman içinde değişiklik gösterebilir’ dedi.

Doç. Dr. Yavuz Pehlivan ise ‘Romatizmal hastalığı olan her hasta için kişisel bir tedavi uygulanması gerekir. Başka bir hasta için yararlı olan ilaçlar ya da tedavi girişimleri her hasta için uygun olmayabilir. Doktorunuz tarafından önerilmeyen tedavileri uygulamanız, sizin için yararsız olabilir, uygun tedavinin yapılması gecikebilir’ diye ekledi.

Sunumların ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan uzmanlara, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu plaketlerini takdim ederek teşekkür ettiler. Bu faydalı buluşmayı gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu’na teşekkür ediyoruz.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…