Nilüfer Bisiklet Şenliği
03.05.2015
14:00

Nilüfer Bisiklet Şenliği yine çok şenlikliydi.

14. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen Nilüfer Bisiklet Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında gerçekleşen Bisiklet Şenliği’ne yine 7’den 70’e bir çok bisiklet sever katıldı. Ataevler Cumhuriyet Mahallesi Gazi Pazaryeri’nden başlayan Bisiklet Şenliği, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açılış konuşmalarıyla başladı. Yüzlerce bisiklet severin bir araya geldiği bisiklet turuna katılanlar, belirlenen güzergah boyunca keyiflerince bisiklet sürdüler.

Nilüfer Bisiklet Şenliği’nin ardından, yine Gazi Pazaryeri’nden başlayarak Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne pedal çeviren bisikletliler anlamlı bir organizasyona imza attılar. Toprağımız, suyumuz, havamız ve sağlığımız için, temiz enerji ve yaşanabilir bir Bursa için, DOSAB’ta kurulması planlanan termik santrale 'HAYIR' demek için bisikletleriyle DOSAB’a pedallayan yüzlerce bisikletli, DOSAB Bölge Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına katıldı. Nilüfer Kent Konseyi Bisikletlileri ve DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu ortaklığında gerçekleştirilen basın açıklamasını, Nilüfer Kent Konseyi Bisikletlileri adına Ercan Akbaba okudu. Turumuza katılan tüm bisiklet severlere çok teşekkür ediyoruz

KAMUOYUNA DUYURULUR

Biz çevrenin ve tabiat ananın savunucuları bisikletliler olarak burada toplandık çünkü Yeşil Bursa’mızda Dosab Kömürlü Termik Santralinin kurulmasını istemiyoruz.
Günde 1500 ton kömür yakarak çalışacak bu santrali beslemek için her gün 200 adet ağır tonajlı kömür yüklü kamyon Bursa’mıza giriş yapacaktır.Bu kamyonların geçtiği bölgelerde hem çevreye kömür saçılarak kirlilik oluşacak hem yollarda çökme tarzı hasarlar oluşarak ülke ekonomisine zarar verecektir.
Santral bacalarından yaz kış demeden sürekli olarak çıkacak olan zehirli atıklar sebebi ile Bursa’da açık havada hiç bir spor yapılamaz olacaktır.

Solunum sistemi başta olmak üzere kalp ve damar yolu sistemi hastalıkları, Kanser hastalıkları gibi ölümlü hastalıklar hızla artacak ve bu hastalıkların tedavileri için ülke ekonomisine ekstra bir yük oluşarak ülke ekonomisine zarar verecektir.
Havaya karışan zehirli gazlar küresel ısınmayı artıracak ve oluşacak asit yağmurları ile sularımızı kirleterek tarım arazilerinin verimini düşürecek,yetişen gıdalarımızı zehirleyerek halkın hızla kansere yakalanmasına sebep olacaktır.
Santralin kurulması planlanan bölgedeki hakim rüzgarların şehre doğru olması,Bursa’nın yaz-kış nefes alınamaz bir hale gelmesine neden olacaktır.

Yeşil Bursa’nın üzerine kara bir duman tabakası çökecek ve bu her gün yoğunlaşarak devam edeceği için bitki örtüsü hızla yok olarak Kara Bursa haline gelecektir.

Bizler bisiklet kullanımını hızla yayarak hem sağlık açısından hem çevreci olma özelliğinden ötürü egzos emisyon salınımı olmamasından dolayı çevremize fayda sağlarken kurulacak olan bu santral tüm emek ve uğraşlarımızı bir günde yok edecektir.
Tüm dünya gibi doğa dostu yeşil enerjiye yönelmemiz gerekmektedir.

Biz doğanın ve tabiat ananın savunucuları bisikletliler,doğa dostu bisikletlerimizin ve çocuklarımızın Nükleer Santral reklamlarında kullanılarak yanlış olgu oluşturulmaya çalışılmasını kınıyoruz.
Buradan tüm bisikletli arkadaşlarımızı,tüm doğa severleri,yeşil enerjiyi destekleyenleri selamlıyoruz.

YEŞİL BURSA BIRAKIN YEŞİL KALSIN!

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…