'Erkek adalet değil, gerçek adalet'
02.07.2015
15:05

Tecavüz davası için kadınlar Bursa Adliyesi önünde toplanarak 'Erkek adalet değil, gerçek adalet' dediler!

Avukat Ö.Ç'nin tecavüz iddiası ile yargılandığı dava öncesi Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin de katıldığı basın açıklamasını bileşeni olduğumuz Bursa Kadın Platformu adına Elif Güven okudu.

TEHDIT VE SALDIRILAR ILE KURTULAMAZSIN

ERKEK ADALET DEĞIL GERÇEK ADALET ISTIYORUZ

Her gün Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberleri ile sarsılıyoruz. Bursa’da avukatlık yapan Ö.Ç’nin iş görüşmesine gelen kadın arkadaşımıza tecavüz etmesi üzerine başlayan hukuki süreç kadına yönelen büyük bir tehdit ve saldırı ile devam ediyor.

Kışkırtılan erkeklik kadına yönelik şiddet taciz ve tecavüzü kendisi için bir hak olarak görüp genellikle yaptıklarının hesabını sorulmayacağına, hesap sorulsa dahi mahkemelerin iyi hal, haksız tahrik indirimleri ile korunacağına olan güven, erkekleri daha da saldırganlaştırıyor. Bir kadının uğradığı bu cinsel saldırının arkasından sessiz kalmayarak konuyu mahkemeye taşıması, kadın arkadaşımızı davadan vazgeçirmek için ailesinden, avukatına kadar uzanan bir tehdit ve saldırı dalgasını beraberinde getirdi.

Önce Ö.Ç’nin babası, davadan vazgeçirmek için kadın arkadaşımızın babasını tehdit etti ve suçu işlediği sabit görüldüğünden hüküm giydi, ardından arkadaşımızın babası dövülerek hastanelik edildi. Bununla da yetinmeyen Ö.Ç. kadın arkadaşımızın davasını üslenen Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz’a önce bir zarf içinde “biri sana, biri kıza” diyerek iki kurşun gönderdi, ardından da Nevin Canbaz’ın evine silahlı saldırı düzenlendi.

Kadın arkadaşımız yaşadığı cinsel saldırı yetmezmiş gibi mahkeme sürecinde de fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmaya devam ederken, tecavüzden yargılanan Ö.Ç. bugün 3.’sü görülecek olan davada tutuksuz olarak yargılanıyor ve hala avukatlık yapmaya devam ediyor. Tüm bunlardan aldığı cesaret ile aileye ve avukat arkadaşımıza saldırıyor.

Tecavüzden yargılanan Ö.Ç. dava sürecinde yaptığı bu saldırılar ile kadın arkadaşımızı korkutarak kendisini kurtarabileceğini sanıyor ancak unuttuğu bir şey var; kadın dayanışmasının gücü! Bizler; kadın arkadaşımızın yalnız olmadığını, aksine kadınların harcını dayanışmayla kardığı, gün geçtikçe mücadele ile büyüyen kadın örgütlülüğünün bir parçası olduğunu göstermek için buradayız. Bursalı kadınlar olarak bu davaya müdahiliz. Bu dava tüm kadınların davasıdır. Kadın dayanışmasını büyütecek ve arkadaşımızı yalnız bırakmayacağız.

Avukat Ö.Ç yargılandığı bu davada cezasını bulana kadar da peşini bırakmayacağız. Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz davalarında iyi hal, haksız tahrik indirimleri ile erkeklerin ödüllendirilmesine göz yummayacağız. Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. ALACAĞIZ.

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI

KADIN, YAŞAM, ÖZGÜRLÜK

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…