Ayvalıdere Basın Açıklaması
11.07.2015
14:00

...ve derler ki ne vakit bir dere bir isyana adını verir / işte o vakit isyan dere kadar sabırlı ve / gerektiğinde taşkın olmayı bilir.

Yüzüncü Yıl, 29 Ekim, Ertuğrul, Altınşehir, Özlüce ve 19 Mayıs Mahalle Komiteleri Ayvalı Deresi'nin ıslah edilmesi için yıllardır yürüttükleri mücadeleyi büyütmek ve taleplerini duyurmak için buluştu. Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde düzenlenen basın açıklamasını Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Muhtar Ali Şık okudu.

Basına ve Kamuoyuna

Nilüfer İlçesi, Ayvalı Deresi çevresinde bulunan Yüzüncü Yıl, 29 Ekim, Ertuğrul, Altınşehir, Özlüce ve 19 Mayıs Mahallesi Muhtarları ve Mahalle Komiteleri olarak, belirtilen çevrede yaşayan 65 bin değerli insanın temsilcileri olan bizler, Ayvalı Deresi’nin şu anki durumundan çok rahatsızız. Dört mahalle muhtarı olarak bu rahatsızlığı ve taleplerimizi dile getiren bir imza kampanyasını yaklaşık 3 bin imza ile taçlandırarak BUSKİ YETKİLİLERİNE tam 1 yıl önce ilettik. Ancak o günden bu yana ne yazık ki olumlu hiçbir adım atılmadı.

Bu nedenledir ki siz basın emekçileri aracılığı ile sayın yetkililere talep ve önerilerimizi bir kez daha özetleyerek iletmek istiyoruz.

• Dere suyunun tarımda kullanılması nedeniyle sağlık açısından da son derece risk taşıdığı aşikardır. Bu nedenle suyu kirleten etmenlerin ortadan kaldırılması birinci önceliğimizdir.
• Deredeki canlı hayatın (ki balıklar, kurbağalar, ördekler ve diğer canlılar nerdeyse yok olmak üzere) devamlılığının sağlanmasına yönelik önlemlerin alınmasını, 
• Dere ıslahı çalışmalarının derenin doğal yapısında kalıcı zarar oluşmadan, ivedilikle başlatılmasını, 
• Sivrisinek üremesini engelleyici tedbirlerin alınmasını, 
• Kod farkının da dikkate alınarak dere yatağının bir bölümünün gondolla – sandalla gezilecek şekilde düzenlenmesini, 
• Çocukların düşmesini önleyecek şekilde dere kenarlarına ligustrum, mazı vb. bitki türleri dikilmesini,
• Yüzüncü Yıl ile 29 Ekim Mahalleleri ve Özlüce ile Altınşehir Mahallelerini birbirine bağlayacak şekilde, dere üzerinde yer alan beton köprüler arasına, belirli aralıklarla yaya, engelli ve bisiklet yolunun bir arada olduğu ahşap köprüler yapılmasını, 
• Ayvalı Deresi’yle birleşen kurumuş dere yataklarının ıslah edilmesini,
• Yapılacak çevre düzenlemesinin estetik olması ve yeşilin tonlarıyla, betonlaşma olmadan hayata geçirilmesini talep ediyoruz. 
Eskişehir Porsuk Çayı örneği benzeri bir uygulamanın Nilüfer’de Ayvalı Deresi’nde gerçekleştirilmesi Bursa’ya artı değer katacak, Büyükşehir Belediyemiz de bu artı değerden payına düşeni fazlasıyla değerlendirme olanağı bulacaktır.

Muhtarlıklarımızın bu haklı taleplerinin dikkate alınacağı ve olumlu sonuç vereceği inancını taşıyoruz.…

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…