Termik santral yaptırmayacağız!
13.08.2015
14:00

Şehrin göbeğine sağlığımızı ve geleceğimizi tehdit edecek termik santrali kurdurmayacağız! Ve ölüm santrallerini kurmaya çalışanları bu sevdadan vazgeçmeleri için yılmadan ve usanmadan uyarmaya devam edeceğiz.

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu olarak bugün yine DOSAB'ta bir basın açıklaması düzenledik. Platform adına basın açıklamasını Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ertuğrul Aksoy okudu.

YEŞİL BURSA KARA BURSA OLMASIN!

Bilindiği gibi; DOSAB Ölüm Santralı Projesinin ÇED Raporu, Bursa’da yaşayanların bütün itirazlarına rağmen Çevre Bakanlığı tarafından kabul edildi.
Çevre Bakanlığı, Bursa’nın göbeğinde yılda 524 bin ton kömür yakacak bir tesise, bilim insanlarının ve akademik meslek odalarının bütün bilimsel kanıtlarını hiçe sayarak olumlu görüş verdi.

Hükümet ve Çevre Bakanlığı bu tutumuyla bir kez daha halkın değil, sermayenin yanında olduğunu ortaya koydu; DOSAB’da bulunan 100 patronun çıkarı için, yüz binlerce yurttaşın sağlığının olumsuz etkilenmesine göz yumdu.

Bursa kent merkezine kömürlü termik santral yapılması bir kent cinayetidir. Güzel Bursa’mızın içindeki insanlarla birlikte ölüme gönderilmesidir.

BİZ BURSA’DA YAŞAYANLAR, BU KENT CİNAYETİNE İTİRAZ EDİYORUZ!

Yeşilliğiyle anılan Bursa, KaraBursa olarak anılmasın istiyoruz!

Bu cinayete karşı durmak için DOSAB’da Termik Santrala Hayır Platformu olarak, sonuna kadar direneceğiz!

DOSAB Ölüm Santralı yüzünden gebeler etkilenmesin diye direneceğiz!

DOSAB Ölüm Santralı yüzünden çocuklarımız hastalanmasın diye direneceğiz!

DOSAB Ölüm Santralı yüzünden hemşerilerimiz erken ölmesin diye direneceğiz!

Halkız biz; DOSAB Ölüm Santralını yaptırmamak için sonuna kadar direneceğiz!

13 Ağustos 2015
DOSAB’DA TERMİK SANTRALA HAYIR PLATFORMU

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…