Ekobahçe açıldı
18.09.2015
10:00

Ekobahçe açıldı...

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve Ekolojik Yaşam Derneği (Ekoder) tarafından "Yerel Çeşit Denemeleri ve Tohum Üretim İstasyonu" olarak kullanılacak olan ‘EkoBahçe’ açılışı bugün, Nilüfer Belediyesi'nin “Tarımsal Amaçlı Küçük Bahçeler” yerleşkesinde düzenlenen bir basın açıklamasıyla gerçekleşti.

Görükle Kadın Derneği’nin birbirinden lezzetli ve organik malzemelerle hazırladığı kahvaltıyla başlayan açılış, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasıyla devam etti. Bozbey ‘Ekobahçe’ olarak tanımlanan bu mekanda, kaybolmakta olan yerel çeşitlerimizi bulmayı, onları üreterek çoğaltmayı, gelecek nesiller için saklamayı ve takas etkinlikleriyle dağıtmayı hedefliyoruz’ dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ile EKODER Başkanı ve Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu üyesi Arca Atay’ın da söz aldığı toplantıda Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Ekoder arasında bir de protokol imzalandı. Toplantı sonunda, geçtiğimiz günlerde Balat Ormanı’nda düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali’nden Tohum Kütüphanesi’ne aktarılan gelir sembolik olarak Ekoder’e teslim edildi. Elde edilen gelirin tamamı ‘Tohum Kütüphanesi’nin oluşturulmasında kullanılacak.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…