Emekliler'den kütüphane
12.11.2015
11:00

Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu’ndan yeni bir kütüphane

Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu’nun yürütmüş olduğu Kitap Toplama Projesi kapsamında emeklilerimiz her yıl bir okula kütüphane kazandırmaya ve Bursa dışında da Türkiye’nin dört bir yanına kitap göndermeye devam ediyor.

Kitap toplama atölyesinde toplanan kitaplarla oluşturdukları kütüphanelere bugün altıncısını ekleyen emeklilerimiz, düzenlenen bir törenle kütüphanenin açılışını yaptı. Okul Müdürü Turgut Anşin, Emekliler Çalışma Grubu Başkanı Dursun Keskin, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun açılış konuşmalarını yaptığı tören kütüphanenin gezilmesiyle devam etti.

Eşref Ergin İlk ve Orta Okulu Müdürü Turgut Anşin'in müracaatıyla Emekliler Çalışma Grubu dönem başkanı Doğan Demirci ile birlikte geçen yıl Ekim ayında çalışmalarına başlanan, Osmangazi Rotary Kulübü ve Bosch Sosyal Sorumluluk Kulübü desteğiyle oluşturulan kütüphaneye Emekliler Çalışma Grubu üyesi Kemal Yavuz’da çok sayıda kitap yardımında bulundu. 1625 adet kitap, 20 sandalye, 9 adet masa, 8 etajer, 1 adet laptop, 1 adet fotokopi makinesi ve 1 adet yazıcının bulunduğu kütüphane açılışının ardından program öğrencilerin hazırladıkları gösterilerle devam etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…