Okul bilgidir, bilgi gelecek!
24.12.2015
13:00

Okul bilgidir, bilgi gelecek!

Ertuğrul Mahalle Komitesi'nin, mahalleye ilkokul yapılması için yürüttüğü mücadele devam ediyor. Konuyla ilgili bugün Ertuğrul Mahallesi'nde bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını Mahalle Komitesi adına Ertuğrul Gönülsüz okudu. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Emekliler Çalışma Grubu üyelerinin de katıldığı basın açıklamasına İhsaniye, Yüzüncüyıl, Altınşehir ve Ataevler Mahalle Komitesi üyelerinin ve çok sayıda mahalleli de destek verdi.

ERTUĞRUL MAHALLESİ’NE İLKOKUL İSTİYORUZ!

Eğitim bir toplumun kültürel ve bilimsel mirası çocuklarına aktarabilmesinin tek yolu, okullar bu aktarımın yapıldığı yegane kurumlardır. Bu nedenle biz Ertuğrul Mahallesi sakinleri, 2013 yılından bugüne çocuklarımızın kendi mahallelerinde eğitim görebilmeleri için tüm anayasal vatandaşlık haklarımızı kullanarak bir mücadele yürütmekteyiz.

Ertuğrul Mahallesi’nde yaşayan çocuklarımız 1999 yılına kadar şu an önünde bulunduğumuz Ertuğrul İlkokulu’nda eğitim gördü. 1999 yılında Koç İlköğretim Okulu’nun açılmasıyla hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerimiz daha modern ve yeterli olanaklara sahip bir okulda eğitim görmeye başladı. 2013 yılında 4+4+4 eğitim sistemi gerekçe gösterilerek, Koç İlköğretim Okulu Ortaokul’a dönüştürüldü. İlkokul çağındaki öğrencilerimiz öğrenimlerini sürdürebilmek için Altınşehir Mahallesi Rotary İlkokulu ve Yüzüncü Yıl Mahallesi Emir-Koop İlköğretim Okulu’na gitmek zorunda bırakıldı. Bu uygulamayla bir çok ailenin sırtına servis külfeti yüklenirken, minicik çocuklar eğitim alabilmek için 2,5 km yol yürümek zorunda bırakıldılar.

Eski köy okulu binasının yıkılarak yerine yeni bir ilkokul yapılması için bugüne değin çalmadık kapı, talebimizi iletmedik yetkili kurum bırakmadık. Ancak ne yazık ki talebimizle ilgili en yetkili ağızlardan aldığımız sözler halen yeline getirilmedi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yakın tarihlerde konu ile ilgili aldığımız bilgi, Milli Emlak Müdürlüğü’nün eski köy okulu arazisinin mülkiyetini Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devretmemesi nedeniyle şu an ilkokul yapılmasının olanaklı olmadığı yönünde oldu. 
Bizler sade vatandaşlar olarak bürokratik işlemlerden çok anlamayız, dolayısıyla çocuklarımızın ulaşılabilir eğitim hakkı için mahallemize ilkokul yapılmasını istediğimizde, bu talebin bürokratik engellere takılmasını da anlamlandırmakta oldukça zorluk çekiyoruz.

Çünkü biliyoruz ki başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm ilgili kamu kurumları biz velileri ve çocuklarımızı mağdur etmeyen çözümler üretmekle mesuldürler. Bu nedenle bugün buradan tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Biz Ertuğrul Mahallesi sakinleri çocuklarımızla birlikte, mahallemize ilkokul yapılana kadar tüm demokratik haklarımızı kullanarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkmak, toplumun geleceğine sahip çıkmaktır. Ve gelecek nitelikli ve ulaşılabilir eğitim veren toplumların olacaktır.

ERTUĞRUL MAHALLE KOMİTESİ

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…