Doğanın talanına hayır!
28.01.2016
13:00

Doğanın talanına hayır!

Güngören Mahallesi sakinleri bölgede yapılması planlanan kalker ocağı ve kırma, eleme tesisi kapasite artışı çalışmasına karşı çıkarak, yetkililer tarafından düzenlenmek istenen halkı bilgilendirme toplantısının yapılmasını reddetti.

Güngören Mahallesi sakinleri çevreyi ve yaşamlarını tehdit edecek kalker ocağına karşı mücadelede kararlı olduklarını belirterek kurum temsilcilerinin bilgilendirme toplantısı yapmasına karşı çıktı. ‘Doğanın talanına hayır!’, ‘Toprağıma dokunma’, ‘Köyümüz yok olmasın’ ve ‘Ormanıma dokunma’ yazılı dövizlerle tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri, ormanlarının talan edilmesine sert çıktı.

Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri Koordinatörü Şazi Çavuşoğlu, Kırsal Alan ve Emekliler Çalışma Grubu üyeleri, Güngören Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinleri bölgede herhangi bir çevre katliamına müsaade etmeyeceklerini belirterek toplantının yapılacağı alanı terk ettiler. Kurum yetkilileri ise toplantıya izin verilmemesinin ardından halkı bilgilendiremediklerine dair tutulan tutanak sonrası mahalleden ayrıldılar.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…