İntihar değil cinayet!
23.02.2016
14:30

İntihar değil cinayet!

18 yaşında matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra intihar eden Cansel Buse Kınalı için Nilüfer Kent Konseyi'nde bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Cinsel şiddet güç kullanma ile ilgili bir eylemdir. Herkesin cinsel şiddete maruz kalabileceğini biliyoruz. Ama toplumdaki hiyerarşik ilişkiler göz önüne alındığında, cinsel şiddetin en çok vurduğu kadınlar ve LGBTİ’lerdir.

Bugün, yaşanan tecavüz olayına sessiz kalınarak, yine katilin değil, maktülün yerden yere vurulması sonucu ölüme sürüklenen Cansel için buradayız. 2015 yılında 303 kadın öldürüldü, bunların % 25’i 25 yaş altında..

20 yaşındayken cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen Özgecan Aslan, 21 yaşındayken reddettiği erkek tarafından öldürülen Dilay Gül, 18 yaşındayken cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen Cansu Kaya, 22 yaşındayken reddettiği erkek tarafından öldürülen Hüsne Aslan ve binlerce kadın ve Lgbti. Son olarak 18 yaşında genç bir kadın; Cansel..

Devlet ve erkek şiddeti günde ortalama 5 kadını öldürüyor. Cinsel şiddet politiktir, failleri çok iyi tanıyoruz. İktidar; cinayetleri, taciz ve tecavüzleri, şiddeti onaylar yönde politikalar ve söylemler üretmeye devam ettikçe, yandaş medya bu eril söylemleri destekledikçe ve körükledikçe, şiddet artarak daha çok kadın ve Lgbti’yi hayatından koparacak.

Böyle bir devlet, hükümet işleyişi kabul edilemez. Kadın düşmanlarının dayanağı indirimler, işe yaramaz basit yaptırımlar, 18 yaşındaki Cansel’in ölümüne sebep olan saldırının, sözde ‘’eğitimli’’ bir erkek tarafından gelmesi, tüm okul idaresinin ağız birliğiyle saldırganı koruması tesadüf değildir!

Bu sözde ‘’eğitimci’’, ‘’cinsel şiddet, toplumsal cinsiyet, cinsel taciz vakaları, çocuk gelinler’’ konularında eğitim almış sertifikalı bir tecavüzcüdür!

Tüm bu olayların dayanağı iktidar ve onun hukuk sistemidir. Bırakın cinsel saldırı davalarını, kadın cinayeti davalarında indirimler verildiği için erkekler cinsel saldırıların faili olmakta bir beis görmüyorlar. Çünkü biliyorlar ki, kadın cinayetlerini türlü durumlarda haklı gören devletin, cinsel saldırı davalarında sözü olmayacaktır.

Onlar susuyor, biz susmuyoruz. Sessiz kalmıyoruz! Tekrar söylüyoruz, kadın ve Lgbti cinayetleri durdurulabilir!
Ayrıca ekliyoruz, durmuyorsa sebepleri var. Ve kalem kalem bildiğimiz bu düşman eylemlerin ve kadın lehine eylemsizliğin karşısında, kurtulana kadar, biz varız. Buradayız!

Cansel’in ölümünü bir cinayet olarak görüyoruz. Cinsel şiddetin her türlüsüne bunca baskıya rağmen direnebiliriz.

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nden kadınlar ve Lgbti’ler, Özgür Renkler ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak; tacize, tecavüze, istismara, bedenin sınırlarının her türlü ihlaline karşı duruyoruz.

Kadınlar ve Lgbti’ler olarak bizi esir almaya çalışan bu erk zihniyete inat, zincirleri kırıyoruz! Başka Canseller olmasın diye, özgürlüğümüz ve yaşam hakkımız için sonuna kadar direneceğiz!

Susma, isyan et, özgürleş!!

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…