Çocuk istismarına HAYIR!
25.03.2016
11:00

Çocuk istismarına HAYIR!

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini yürüten Sema Ramazanoğlu’nun ‘Cinsel istismara bir kez rastlamak Ensar Vakfı’nı karalamak için gerekçe olamaz.’ açıklamasının ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadın Meclisi Başkanı Nebahat Ulugül’ün yaptığı açıklamada, çocuk istismarının meşru kılınacak zerre tarafı olmadığı ve çocuğa tecavüz eden ve destek veren zihniyet arasında hiçbir fark olmadığı vurgulandı. Ayrıca Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri pazar yerleri ve bir çok noktada imza toplayarak bir imza kampanyası başlatacaklar.

ENSAR VAKFI KAPATILSIN!
AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI SEMA RAMAZANOĞLU İSTİFA ETSİN

Herkesin bildiği gibi 13 Mart Pazar günü Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olan KAİMDER'e yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları bilinen 9-10 yaşlarında 45 çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu açığa çıktı. Bu çocuklara cinsel istismarda bulunan ise kendi öğretmenleriydi.
Evet, bugün öğretmen cinsel istismar iddiasıyla tutuklu yargılanıyor. Ancak 13 Mart’tan bu yana cereyan eden gelişmeler Karaman’da yaşanan bu olayın üzerinin örtbas edilmeye çalışıldığını gösteriyor. Ensar Vakfı’nda ortaya çıkan çocuk istismarı haberlerine yayın yasağı getirildi. Yetmedi, dosyaya gizlilik kararı kondu, hemen akabinde savcı değiştirildi. Daha da vahimi, bu olayın yaşandığı evlerin, yurt adı altında faaliyet yürütüyor olmalarına rağmen ne Milli Eğitim Bakanlığı ne de devletin başka bir kurumunca denetlenmediği ortaya çıktı. 
Kadına yönelik taciz ve tecavüz ve şiddet olayları bitip tükenmezken, bir yandan da canımız, geleceğimiz, ışığımız çocuklar buna maruz kalıyor. Öfkeliyiz, kinimiz boyumuzu aştı! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini yürüten Sema Ramazanoğlu’nun ‘Cinsel istismara bir kez rastlamak Ensar Vakfı’nı karalamak için gerekçe olamaz.’ Açıklaması kabul edilebilir bir söylem değildir. Çocuk istismarının meşru kılınacak zerre tarafı yoktur. Çocuğa tecavüz eden ve destek veren zihniyet arasında hiçbir fark yoktur. 
Karaman’da yaşanan bu vahim olay, çocuklara yönelik cinsel istismarda ne ilk ne de son vakadır. Binlerce çocuk yurtlarda, okullarda, derneklerde, çocuk ıslah evlerinde ve hatta kendi evlerinde cinsel istismara maruz kalıyor. İktidarın, hele de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın artık bu istismara dur demesi ve caydırıcı önlemler alması gerekir, tecavüzcüye çanak tutması değil!

Meclise sunulan, çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapılması için komisyon kurulması yönündeki önerge bile önce hükümet partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedildi, ancak yoğun kamuoyu baskısı oluşunca yeniden gündeme alınarak kabul edilmek zorunda kalındı. 
Söz tükendi, anlam tükendi! Kayıtlara geçilsin, tarihe not düşülsün! Yurtlarında çocukların tecavüze uğradığı Ensar Vakfı kapatılsın, bir kereden bir şey olmaz diyen Sema Ramazanoğlu istifa etsin.. Çocuklara yönelik cinsel istismar uygulayanları ve bunu meşrulaştırmaya çalışanları şiddetle kınıyor, herkesi ses çıkarmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz!

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…