Kent Bostanları açıldı
14.04.2016
10:00

Kent Bostanları açıldı...

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen, ekolojik tarım koşullarına göre üretimin yapılacağı 'Küçük Ölçekli Kent Bostanları' açılışı bugün gerçekleştirildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bilecik Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, CHP Bursa Eski Milletvekili İlhan Demiröz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle komiteleri üyeleri ve gönüllülerimizin katıldığı etkinlik açılış konuşmalarıyla başladı.

Kentlilerin kır ile buluşması ve kırsal aktivitelerle uğraşmasının hızlı kent akışının getirdiği gerginlikten kurtaracak önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, “Burada her biri 64 metrekare olan 67 bahçe mevcut. Nilüfer’de demokrasiyi yeşertme çalışmalarımızın lokomotifi olan Mahalle Komitelerimiz tarafından belirlenen vatandaşlarımız, Ürünlü Kent Bostanları’nda kendilerine ayrılan bahçelerde ekolojik tarım yapacaklar. Bahçelerin büyük bir kısmında çeşit denemeleri ve yerel tohum üretimi yapılacak, bir kısmında da çocuklarımız, gençlerimiz ve engellilerimiz, uzmanların gözetiminde tarımsal üretime katılacaklar. Burada herhangi bir tarım ilacı ya da sentetik gübre kullanılmadan, yerel tohumlarla üretim yapılacak. Organik Ürün Sertifikası ile üretilen ürünlerin bir kısmı, her hafta cumartesi günleri Konak Kapalı Pazar Alanı’nda kurulmakta olan Nilüfer Organik Ürün Pazarı’nda satışa sunulacak’ diye kaydetti.

Kenti kırsalla buluşturma hedefiyle oluşturulan Kent Bostanları’nda, 5 buçuk dönümlük arazide, 64 metrekarelik alanda bulunan 67 bahçede tüm üretimler ekolojik tarım koşullarına göre yapılacak. Kent Bostanları’ndaki bahçelerin bir bölümü Mahalle Komiteleri’ne ve Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin kullanımına sunuldu. Diğer bahçelerde de ekolojik tarım koşullarına göre tarım yapılacak ve bölgeyi ziyaret etmek isteyenlere ekolojik tarım ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler de yapılacak. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de projenin önemine değinerek, Kent Bostanları projesinin yeni bir yaşam kültürü oluşturacağını ifade etti. Konuşmasının devamında yerli tohumlara vermiş olduğumuz değerin bir göstergesi olarak 15 Nisan Cuma günü gerçekleştireceğimiz 2. Yerel Tohum Takas Etkinliği’nin duyurusunu da yaptı. Açılış Ürünlü Kadın Derneği'nin ikramlarıyla devam etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…