Romanya’da bir direniş festivali…
11.08.2014
00:00

11-17 Ağustos 2014 tarihlerinde Rosia Montana’da düzenlenen FanFest’teydik.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Kolaylaştırıcıları, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Uludağ Çalışma Grubu üyeleriyle birlikte Romanya’nın Rosia Montana kentinde, yıllardır altın madenlerine karşı sürdürülen çevreci mücadelenin uluslararası ayağı olan FanFest’e katıldık.

Festivalde, HES Paradoksu, Silahımız Davullar, Rosia Montana’yı Kurtarmak, Sosyal Girişimcilik, Aktivizm İçin Bilgi Kullanımı, STK’lar İçin Adalet, Gelecek İçin Ormanlar gibi birçok forum yapıldı.  Taksim Dayanışmadan Bülent Müftüoğlu’nun ‘Gezi Direnişi’ni anlattığı forum ise büyük ilgi gördü.

Türkiye’den BabaZula’nın da sahne aldığı konserler, film gösterimleri ve çevre turlarının yanı sıra, yamaç paraşütü, binicilik, okçuluk, bilinçli nefes alma, juggling, thai chi vb. gibi atölyelerle keyifli zaman geçirdik.

Avrupa’nın dört bir yanından gelen çevreci aktivistlerle, yağmur ve soğuk havaya aldırmadan protesto yürüyüşleri düzenleyerek,  ‘Her Yer Taksim, Her Yer Direniş’ sloganlarıyla festival alanını inlettik J Nilüfer Gençlik Meclisi Gösteri Kumpanyası da, ana sahnede yaptığı ateş gösterisiyle izleyenleri büyüledi. 

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…