Türkiye'de siyasetten doğruluk talep eden bir topluluk oluşturmayı hedefleyen Doğruluk Payı ekibi, Nilüfer Kent Konseyi gönüllü ve çalışanlarıyla bir araya geldi.
Türkiye’de siyaseti etkileyen aktörlerin demeçlerini günlük olarak takip edip, bu demeçlerin doğruluğunu kamuya açık kaynaklardan kontrol eden ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşan ekip, çalışmalarını bizlere aktardı.
Siyasi aktörlerin daha sorumlu, seçmenlerin ise doğru bilgiye daha rahat ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlayan ve beş farklı seviyeden oluşan Doğruluk Payı ölçeği, siyasi aktörlerin iddialarının doğruluklarını değerlendirecek iddiaları seçerken; iddianın doğrulanabilir / yanlışlanabilir nitelikte olmasına ve iddianın görece tartışmalı ve önemli bir konuda olmasına dikkat çekiyor. Çalışmalarına yerelde de devam etmek isteyen ekiple ileriye dönük projelerimiz hakkında fikir alış verişi yaparak atölye çalışmasını sonlandırdık.
Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği girişimi olan ve tamamen bağımsız bir yapıyla hareket eden Doğruluk Payı web sitesini incelemek için www.dogrulukpayi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.