Harikalar Diyarı
05.09.2016
12:00

Bu yıl ikincisi düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali’nde ‘Harikalar Diyarı’ ile harikalar yarattık.

Nilüfer Müzik Festivali’nde oluşturduğumuz ‘Nilüfer Kent Konseyi Harikalar Diyarı’ ile festival içinde festival yarattık. Renkli görüntülere sahne olan alanda Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın ‘Sosyal Haklar Kıraathanesi’ atölyesinde katılımcılar haklarını kutu oyunu ile öğrendiler. Ahşap ve şapka atölyelerinde ise katılımcılar birbirinden güzel rengarenk şapkalar ve ahşaptan kuş yuvaları yaptılar. Yoğun ilgiyle karşılanan Harikalar Diyarı gün boyu gençlerin uğrak yeri oldu. Alis Harikalar Diyarı masalından esinlenerek oluşturduğumuz alanda yer alan ‘Alis Masası’ büyük ilgi gördü. Katılımcılar Muhteşem Gün Görev Oyunu ile iki gün boyunca masal karakterlerinin yönlendirmeleriyle ödülleri kazanmak için kıyasıya yarıştılar.

Basının da yoğun ilgi gösterdiği alanda genel sekreterimiz Elvan Atay, ‘Ülkemizde son zamanlarda yaşanan gerçek dışı ortam, bize masalların dünyasını kötü masal olarak yaşatıyor. Hiçbir şeyin gerçek olup olmadığını bilmiyoruz. Bu dönemde soru sormak çok önemli ancak hangi soruları soracağımıza bireylerin karar vermesi, doğru soruları bulabilmek için de felsefeyi araç olarak kullanmak gerektiğini düşündük. Ne kadar saçma olursa olsun tüm soruları soracağız ve sonuna kadar araştırarak doğru soruları bulacağız. Bunun yolunu buradan geçirelim istedik’ diyerek harikalar diyarının çıkış amacını anlattı.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…