'Child in the City'
08.11.2016
12:00

European Network of Child Friendly Cities tarafından iki yılda bir düzenlenen “Child in the City” konferansının sekizincisi bu yıl 7-9 Kasım 2016 tarihleri arasında Belçika’nın Ghent kentinde düzenleniyor.

Tüm dünyadan çocuk dostu politikalar ve çocuğa ilişkin projeler üzerine çalışan uzmanların (akademisyenler, araştırmacılar, yerel yönetimler, tasarımcılar, şehir plancıları, mimarlar vs) bir araya geldiği buluşmaya katılım bu yıl oldukça yoğundu.

100’ün üzerinde sunumun yapıldığı, çeşitli atölye çalışmalarının gerçekleştiği konferansta; çocuğun kent yaşamındaki yerini güçlendiren, çocuk haklarını tanıtan ve koruyan, çocuklara özgürce oynayabilecekleri sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlayabilecekleri çevreler kazandıran politikaların nasıl geliştirilebileceği tartışıldı.

Tüm dünyadan bu konulara ilişkin uygulama örneklerinin paylaşıldığı buluşmada, Nilüfer Kent Konseyi'ni temsilen Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Mim. Sebla Arın, “Integrating Children into Urban Space Design: “Play Without Barriers” Project” başlıklı sunumuyla Oyun Engel Tanımaz Projesi deneyimini paylaştı.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…