Demokrasi mücadelesine devam!
23.11.2016
14:00

Zorlukları, sıkıntıları dayanışma ile aşacağız…

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı ve Bursa Akademik Odalar Dönem Sözcüsü Ali Uluşahin, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarından dolayı gözaltına alınmış, beş gün avukat yasağı getirilmiş ve tepkiler üzerine kısıtlılık kararı kaldırılıp emniyette ifade vermişti. Bu sabah adliyeye sevk edilen Ali Uluşahin savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili olarak bugün BAOB Yerleşkesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Soner’de katıldı. Basın açıklamasını okuyan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, ‘TMMOB ve bağlı odalarımızın herhangi bir suçla ilişkilendirilebilecek hiçbir faaliyetinin olmadığı ve olamayacağını ifade etmiştik. Kamu Kurumu niteliğindeki meslek odalarımızın polis tarafından herhangi bir sebeple aranması olağan değildir, kabul edilemez. Geldiğimiz nokta, hükümete muhalif olan tüm güçlerin bertaraf projesidir, sindirmedir, yıldırmadır. Hiçbir muhalif sese tahammül dahi edemeyen egemen güçlerin, iktidarın imkanlarını kullanarak kendisi gibi düşünmeyenleri sindirme politikaları asla kabul edilemez. Siyasi iktidar, kendilerinden farklı düşünen her kesimden insanlardan yeni suçlular yaratmaya çalışıyor, onurlu insanları kendi hatalarına ortak etmeye çalışıyor.

Her zaman darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran TMMOB üyesi meslektaşlarımıza ve ilerici, demokrat yurttaşlarımıza yönelik bu tutumlara bir son verilmelidir. Bizler, yani demokrasiye, laikliğe, Atatürk devrimlerine inanan kişiler için yapılan bu baskılar bizi sindirmeyecek ve yürüdüğümüz yoldan alıkoymayacaktır. Zorlukları ve sıkıntıları dayanışma ile aşacağımıza olan inancımız bir kat daha arttı’ dedi. Basın açıklamasının ardından konuşan Ali Uluşahin ise, bu süreçte dayanışma içinde olan ve destek veren herkese teşekkür ederek demokrasi ve barış mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…