Yeşil İklim, Yeşil Ekonomi Projesi
01.12.2016
14:00

Yeşil Düşünce Derneği, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Yeşil Avrupa Vakfı’nın iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla Türkiye’nin olması gereken azaltım ve uyum hedeflerine uygun somut politika önerileri geliştirecek çalışmalar yürüttüğü “Yeşil İklim, Yeşil Ekonomi” proje ekibi bizimleydi.

Çalışma, iklim değişikliği açısından önde gelen üç ekonomi alanı olan enerji, kent ve toprak kullanımında Avrupa Birliği’nde ve AB ülkelerindeki iyi uygulamaların Türkiye ve Türkiye yerelindeki iyi uygulamalarla karşılaştırılması ve de bu iyi uygulamaların Türkiye’de yerele uyumlu bir şekilde uygulanabilir olup olmadığını araştırıyor. Bu amaçla Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, meclis üyeleri, yerel üreticiler ve proje ekibi ile birlikte Nilüfer Kent Konseyi’nde bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Yeşil Düşünce Derneği Proje Koordinatörü Özgecan Kara ve İstanbul Politikalar Merkezi’nden Dr. Ümit Şahin ile birlikte kent bahçeciliği, gıda topluluğu ve topluluk destekli tarım konularında çalışma fırsatı bulduk. Ekolojik tarım koşullarına göre üretimin yapıldığı Küçük Ölçekli Kent Bostanları’nı da ziyaret ettiğimiz buluşma sonucunda elde edilecek bilgiler hazırlanacak politika raporu için kullanılacak.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…