Dünya Kadınlar Günü
08.03.2014
15:26

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi ve Kadın Dayanışma Merkezi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri İhsaniye Pazar alanında yapılan basın açıklaması ile başladı. Kokteyl ve “Kadın oldukları için” isimli fotoğraf sergisi ile devam eden etkinliğe çok sayıda kadın katıldı. Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, serginin ardından Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu “Bir Kadın Uyanıyor” isimli tiyatro oyununu sahneledi. Sevilay Saray’ın, gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak kaleme aldığı tek kişilik oyunda rol alan oyuncu Aysel Yıldırım, gerçekçi metinlere hayat veren başarılı performansıyla izleyicinin beğenisini kazandı.

Oyunun ardından, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Dans Grubu sahne aldı.  40 kişilik ekip, “İş yaşamındaki kadınlar” ve “Çocuk gelinler” temalarıyla sahnelediği gösterileriyle büyük alkış aldı. Etkinliğin sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, davetlilerin Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı, oyuncu Aysel Yıldırım ve Tango Evita Dans Okulu Eğitmeni Türkan Bulut Yiğitdinç’e çiçek ve plaket takdim etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…