Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri
24.12.2016
19:00

Emeğin öyküsünü onlarca kentte, binlerce seyirciyle buluşturan 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yılki teması 'Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri' ile Bursa'da başladı.

Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi'nin de düzenleyiciler arasında yer aldığı festival açılışı Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde gerçekleşti. Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 'Acıyla, kanla, gözyaşıyla kavrulan bu dönemde umut öykülerine çok daha fazla ihtiyacımız var. 
 Her yıl olduğu gibi bu yıl da, dayanışmayla düzenlenen bu festivalle bizleri buluşturan tüm kurumlara teşekkür eder, emeğin hakettiği karşılığı bulmasını dilerim' diyerek sözü Gazeteci Banu Güven'e bıraktı.

Geceye katılan Gazeteci Banu Güven de festivalin sıkı takipçisi olduğunu belirterek duyduğu heyecanı dile getirdi. Son dönemde gerçekleri yansıtan medya organlarının azaldığına dikkati çeken Güven, “Bütün dünyaya bakmak gerekir. Çünkü etrafımızda olanlar da dünyanın farklı yerlerinde olanlardan farksız değil. Bugünlerde gerçekleri göremiyoruz, yeterli bilgiye ulaşamıyoruz. Bu dönemde en iyi yapılacak şey 28 Aralık’a kadar film izlemek. Bu festivaldeki filmler gerçekleri, yaşanmışlıkları anlatıyor. Burada olmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

Gecede CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Banu Güven’e günün anısına plaket ve çiçek verdi. Görevinden ihraç edilen Öğretmen Deniz Atmaca da söz alarak işçiler adına duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Film gösteriminin ardından da Feryal Öney de konser vererek izleyenleri hem duygulandırdı hem de verdiği mesajlarla umutlandırdı.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…