Yarının Bugünü
12.02.2017
15:00

Fransa'da 1 haftada 1 milyon kişi tarafından izlenen ‘Yarın’ belgeseli Nilüfer'deydi.

Çevresel, ekonomik ve sosyal krizlere yol açan durumlara karşı çözüm yollarını anlatan ve çevre konusunda somut çalışmalar yapan oluşumları bizlere göstererek, herkesin harekete geçmesini sağlamayı amaçlayan bir belgesel film olan ‘Yarın’ izleyiciyle buluştu. 
Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Belediyesi, Aykırı Sinema Derneği, Koza Dağcılık, Kültür ve Sanat Derneği, Fransız Kültür Merkezi, Bursa Türk Fransız Kültür Derneği ortaklığında gerçekleşen etkinlik yoğun ilgiyle karşılandı.

Film gösteriminin ardından Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın açılış konuşmalarıyla ‘Yaratıcı Alternatifler’ paneli gerçekleşti. Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bağımsız Araştırmacı Cihan Uzunçarşılı Baysal konuşmacı olarak katıldı. Panelde konuşan Tunç Soyer, gezegene verdiğimiz zarar ve sosyal adaletsizliğin geldiği bu noktanın sürdürülebilir olmadığını, özgürlük, adalet ve dayanışmanın barış ve yaratıcılıkla ortaya çıkacağını vurguladı.

Etkinlik sonunda, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Genel Sekreter Elvan Atay değerli katkılarından dolayı katılımcılara teşekkür ettiler.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…