Nilüfer'de kelebek etkisi
19.10.2017
20:00

Nilüfer'de kelebek etkisi kentsel dönüşüm

'Kentsel Dönüşümde Doğrular ve Yanlışlar' bilgilendirme toplantısı Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleşti.

Toplantı, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp'in konuşması ile başladı. Enginalp: 'Kent hakkı hiçe sayılıyor. Kapitalist sistem kentleri sermayenin bir aracı olarak görür ve o yönde yapılandırır, bizler bu bozuk gidişata dur demek zorundayız. Hızlı kentleşme sonucunda pek çok olumsuzluklar ortaya çıktı.' dedi.

Enginalp'in konuşmasının ardından kürsüye, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey çıktı.

Kentsel dönüşümü eleştiren Bozbey, şunları söyledi; 'Büyükşehir Belediyesi’nin 6306 sayılı kanunu bu yıkımın başlangıcı oldu. Bu yasa, afet riski barındıran ve riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde yenileme yapılmasına dair usül ve esasları belirlemek olarak ifade edilmiştir. Kümeslere dahi riskli yapı muamelesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesince bu şekilde karar alınmadan önce de, Nilüfer'de parsel bazında emsal artışı olmaksızın riskli binalara yönelik kentsel dönüşüm uygulaması başlatılmıştı. Defaetle uyardık ki, müteahhit ve mülk sahipleri bu işten zararlı çıkacak. 2015 yılında açılan dava sonucunda yürütme durduruldu ancak dönüşüme devam edildi. Açılan itiraz davaları reddedildi. 
Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan itirazlar da bir şekilde kabul edilmiyor. Nilüfer, Bursa'nın planlı gelişme ve yapılaşma bölgesi. Bursa'daki diğer ilçelere göre daha genç ve nitelikli bir yapılaşma zaten vardı. Nilüfer'i şantiyeye çevirdiler. Tüm bunların sonucunda, yaşanacak olası ulaşım ve alt yapı sorunları da cabası. 
Nilüfer'in içerisinde bulunduğu ve imar kanununun amaçları ile çelişen bu duruma acilen çözüm bulunması gerekmektedir. Bizler gerekli uyarıları yaptık. Aradan geçen süreye rağmen durdurak dinlemediler. Fakat biz kentimizi düşünüyoruz. İnsanların, huzurla yaşantısını sürdürmesi için çalışıyoruz. Gerekli bilgileri de aktardık' dedi.
Bozbey'in konuşması sonrasında soru yanıt kısmına geçildi. Bilgilendirme toplantısına katılan vatandaşlar bu konu ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…