16. Olağan Genel Kurulu
11.05.2017
12:00

Nilüfer Kent Konseyi 16. Olağan Genel Kurulu Nilüfer Dernekler Yerleşkesi'nde gerçekleşti.

Genel Kurul, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp’in açılış konuşmasıyla başladı. Kent Konseyi'nin çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi veren Enginalp, 'Çalışmalarımızı sürdürürken, daha ileri seviyeye ulaşmak için düzenlemeler yapılması gerektiğini düşündük. Nilüfer Kent Konseyi, Türkiye'de örnek alınan, adından söz ettiren bir konsey. Bu aşamalara tabi ki kolay gelinmedi. Nilüfer Belediyesi'nin, çalışma arkadaşlarımızın ve tabi ki gönüllülerin büyük desteği ve katkısı var. Nereye gitsek ilgi ve takdirle karşılaşıyoruz. Demokrasinin en güzel örneklerinden biri olan Mahalle Komiteleri Projesi, çalışmalarımızın en güzel örneklerinden biridir. Türkiye'nin dört bir yanından Mahalle Komiteleri projemize yoğun ilgi var. Tüm bunlara rağmen ne kadar çalışırsanız çalışın bazı eksiklikler olabilir. Bizler de kendimizi geliştirme ihtiyacı duyduk. Bunu da kentliyle birlikte aşacağımıza her zaman inandık. Yönergelerimizin revize edilmiş hallerini paydaşlarımızla gözden geçirmek istedik. Yapılan revizeyle yönergelerin daha anlaşılır olmasını sağladığımızı düşünüyorum.' diye kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından genel kurul divanına, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Gençlik Meclisi Eş Başkanı Berk Kaya ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Suna Acar seçildi.

Yönerge ve tüzük değişikliği gündemiyle düzenlenen toplantıda, Nilüfer Kent Konseyi İşleyiş Yönergesi, Gençlik Meclisi Çalışma Yönergesi ve Nilüfer Mahalle Komiteleri İşleyiş Yönergesi delegelere sunuldu.

Genel Kurul'a katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mahalle Komiteleri Projesi'nin demokrasi adına uygulanan ve izlenen çok güzel bir örnek olduğunu vurguladı. Bozbey, 'İnanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda bu yerel model örnek alınarak birçok yerde uygulanacak. Amacımız herkesin mahallesinde söz sahibi olması, mahallelinin öncelikleri belirleyerek sorunlara yönelik projeler üretmesi. Revize edilen bu yönergelerle birlikte Kent Konseyi ve Mahalle Komiteleri çalışmalarının daha net ve sağlıklı yürütüleceğine eminim.' dedi.

Toplantıya, Nilüfer Kent Konseyi gönüllüleri, Mahalle Komiteleri üyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Delegelerin oylarına sunulan yönergeler oy birliğiyle kabul edildi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…