MAHALLE HAKKINDA

Zafer ve Kurtuluş mahallelerinden oluşan 3 bin nüfuslu Akçalar’da halkın ağırlıklı taleplerinin yeşil alan, asfalt ve ulaşım konularında olması nedeniyle, 5 yıllık dönemde çalışmalar bu yönde yoğunlaştırıldı. Akçalar’da 5 yıllık dönemde 4 bin 200 metre kare büyüklüğünde park alanı ve 212 metre uzunluğunda koşu/yürüyüş yolu hizmete sokuldu. Meydan düzenlemesinin yapıldığı mahallede, umumi tuvaletler inşa edildi ve caminin abdest alma yeri yenilendi. Halı saha ve sosyal tesis bölgeye vizyon katarken, Akçalar’da 5 bin 583  metre asfalt kaplama, 2 bin 580 ton asfalt yama, 7 bin 219 metre yol açma, 3 bin 676 metre tretuvar çalışması yapıldı. Mahallede 5 yılda toplanan geri kazanım atığı miktarı ise 82 ton.

Akçalar’da pazar yeri, WC, çay ocağı binası ve Akçalar Parkı ile kafeterya projesi tüm hızıyla sürerken, öğrenci ve mahalle sakinlerinin ortak kullanabileceği kapalı spor salonu projesi de başlamak üzere gün sayıyor. Mahallede ayrıca anasınıfı düzenlemesi, okulun bakım ve onarımı yapılırken, mevcut futbol sahasının da ısıtma sistemi devreye sokuldu. Sağlık Ocağı’na engelli rampası yapılırken binanın boyanması da yine Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirildi ve hizmet binasının da çatı tadilatı gerçekleştirildi. Ayrıca Nilüfer Belediyesi’ne ait sağlık amaçlı inşa edilen bina da Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermektedir.

Her yıl gerçekleştirdiği festivallerle binlerce Nilüferliye festival coşkusunu yaşatan Nilüfer Belediyesi, geleneksel olarak her yıl düzenlenen Akçalar İncir Festivali ile incirin tüm dünyaya tanıtılmasını sağlıyor. Akçalar Futbol Sahası’nda düzenlenen festivalde Nilüfer Halk Dansları Topluluğu renkli gösterilere imza atarken, ünlü sanatçılar da hayranlarıyla buluşuyor. Akçalar’da ayrıca ata sporlarından biri olan rahvan at yarışları da her yıl düzenlenerek gelecek nesillere aktarılmaya devam ediyor. Tarihe verilen değer kapsamında bölgede yer alan Aktopraklık Höyüğü’ne de, eski tip evler inşa edildi.

Tarımın yaygın olduğu Akçalar’da tarım ve hayvancılığı destekleyip, geliştirmek üzere Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Bürosu oluşturan Nilüfer Belediyesi, çiftçilere yönelik eğitim faaliyetlerini Uludağ Üniversitesi ile birlikte sürdürüyor. Bölgede zeytin yetiştiriciliği ve hastalıklarla zararlılarıyla mücadele, genel kooperatifçilik eğitimi, Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle Sütaş Tesisleri’nde süt hayvancılığı eğitimi gibi çalışmalar Tarım ve Hayvancılık Bürosu tarafından yürütüldü.

Bunun dışında Akçalar’da 12 ayrı alanda kadınlara meslek edindirme eğitimleri düzenlendi. İftar sofralarında 750 kişiyi bir araya getiren Nilüfer Belediyesi ihtiyaç sahiplerine “Ev ve Kişisel Bakım” hizmeti ile de destek vermeyi sürdürüyor.

İlçe genelinde yürütülen “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” ve “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projeleri Akçalar’da da hayat bulurken, mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimlerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleriyle de kültür ve sanatla buluşuyor.

Akçalar Fahriye Sayarel İlkokulu’na Atatürk büstü ve kaidesi, Akçalar Meydanı’na da Atatürk Heykeli yaptırıldı.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Akçalar`da Kalker Ocağı istemiyoruz!
Akçalar Mahalle Komitesi toplandı
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…