MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in en köklü mahallerinden biri olan Beşevler, 25 bin nüfusuyla kentin mihenk taşlarından birisi konumunda. Nilüfer Belediyesi, yol-asfalt- yeşil alan ve temizlik konularında vatandaşlardan gelen talepler üzerine ihtiyaçlara cevap verdi. 5 yıllık dönemde toplam 21 bin 750 metrekare alana sahip 3 adet parkın yapıldığı mahallede, 1 adet 250 metre uzunluğunda koşu/yürüyüş yolu da hizmete sunuldu. Bu dönem içerisinde 3 bin 345 metre asfalt kaplama, 4 bin 427 ton asfalt yama, bin 350 metre yol açma, 3 bin 400 metre tretuvar, 606 metre bisiklet yolunun yapıldığı Beşevler’de 964 ton geri kazanım toplandı.

Nilüfer’deki modern ve kapalı pazaryerlerine bir yenisi de Beşevler Mahallesi’nde eklendi. 2 bin 107 metrekarelik alan üzerine kurulan ve 72 esnafın tezgah açtığı Beşevler Kapalı Pazaryeri Cumartesi günleri kurularak bölge halkının önemli bir ihtiyacına karşılık veriyor.

Nilüfer’in en büyük parkını Beşevler Mahallesi’ne yapan Nilüfer Belediyesi, 16 bin 657 metrekarelik alanda yapılan düzenleme ile bölgeye açık alan spor üniteleri, çocuk oyun parkı, süs havuzu ve dinlenme alanlarının yanı sıra kültürel ve sportif üniteleri olan bir Gençlik Merkezi kazandırdı. 9 bin 117 metrekarelik bölümü yeşil alan olarak düzenlenen parka, Uludağ Üniversitesi’nin kurucularından merhum Prof. Dr. Halis Ruhi Ekingen’in adı verildi. Bin 600 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Beşevler Gençlik Merkezi, kültürel ve sportif üniteleriyle bölgeye önemli bir sosyal hareketlilik kazandıracak nitelikte planlandı. Tesis bünyesinde 500 metrekare büyüklüğünde bir spor merkezi de bulunmakta. Gençlik Merkezi’nde sauna, aerobik-pilates salonu, kondisyon salonu ve soyunma odaları bulunuyor. Bale salonu ve sanat atölyelerinin de bulunduğu Gençlik Merkezi’nde; Drama Atölyesi, Resim Atölyesi, Heykel Atölyesi, Müzik Atölyesi ve satranç-İngilizce eğitimi gibi çalışmaların yapılacağı salon bulunuyor. Anadolu Karikatürcüler Derneği tarafından her yaştan insana karikatür kurslarının verildiği Beşevler Gençlik Merkezi, bölge halkının hem sosyal-kültürel, hem de sportif ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca tesis içinde bölgeye hizmet verecek bir restoran da bulunmaktadır. Beşevler’de ayrıca Hüseyin Özdilek Lisesi bahçe düzenlemesi ve bina bakımı da gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk jimnastik salonunun temeli de sporun ve sporcunun dostu Nilüfer Belediyesi tarafından Beşevler’de atıldı.  3 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilen ve toplamda 6 bin 500 metrekarelik kapalı alanda hizmet vermesi planlanan tesiste; bin 100 metrekarelik ana salonda, ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenebilecek. Aynı zamanda 320 kişi seyirci kapasitesi olan ana salonda, uluslararası yarışmalar için de antrenman yapılabilecek. Tesiste ayrıca, judo-eskrim-güreş-karate salonu, bir büyük ve bir küçük iki aerobik salonu, fitness salonu, tüm sporcu ve seyircilerin kullanabileceği kafeterya da bulunacak.

Beşevler Kent Meydanı kapsamında yapılan 6 bin 923 kişi kapasiteli stadyuma ise Meclis kararıyla Bursaspor’un merhum başkanı İbrahim Yazıcı’nın adı verildi. Yapımı devam eden stadyum, Beşevler Kent Meydanı projesine sportif anlamda bütünlük katacak.

Beşevler’de ayrıca Nazım Hikmet Çınarlığı ve yanında koşuyolu, kondisyon aletleri ve çocuk oyun grubunun yer aldığı park düzenlemesi yapıldı ve Simge sokakta bulunan Papatya Parkı hizmete açıldı. Mahalleye sokak hayvanlarına yönelik manuel beslenme odağı da yerleştirildi.

Beşevler sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimlerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleri, halk dansları gösterileri ve meydan konserleri ile de kültür ve sanatla buluşuyor. Ayrıca Uluslararası Kuzgun Acar Heykel

Sempozyumu kapsamında sanatçı Tülay Çelikel’in “Dişi Savaşçı” heykeli Prof. Dr. Halis Ruhi Ekingen Parkı’na konuldu.

 

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Beşevler'de sema gösterisi
Beşevler Mahalle Komitesi ilk toplantısını yaptı.
Beşevler’in yeşillenmesi kararı...
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…