MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in en büyük mahallelerinden biri olan 17 bin nüfuslu Cumhuriyet Mahallesi’nde 5 yıllık dönemde 4 bin 388 metre asfalt, bin 164 ton asfalt yama, 3 bin 085 metre tretuvar, 2 bin 590 metre bisiklet yolu, 186 metre yol açma çalışması yapıldı. Bu dönem içerisinde Cumhuriyet Mahallesi’nde toplam 690 ton geri kazanım atığı toplandı.

Taksi durakları tip proje haline getirilen mahallede halı saha, Cumhuriyet Parkı, Şehit Üsteğmen L. Tekelioğlu parkı ve kafeteryası bölgeye nefes alınacak imkânlar sunuyor. Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerinde yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilen Müjdat Gezen Kültür, Sanat ve Eğlence Merkezi ile de ilçenin kültür-sanat tesisi envanterine katkı yapılmış oldu. Bu binayı belediyemize kazandırmak üzere çalışmalar da sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında yer alan FSM Camii’nin de çevre düzenlemesi ve otopark düzenlemesi yapıldı.

Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmasıyla Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu alanının mülkiyet sorunu çözülerek hayırsever kişi ve kurumların katkısıyla ilkokul ilçemize kazandırıldı. Nilüfer Belediyesi de bu önemli çabalara kantin, satranç ve basketbol sahası yaparak katkı sundu. Sağlık ocağı ve muhtarlık binasının bakım ve onarım işleri tamamlanırken bisikletli polis projesi “Beyaz Kırlangıçlar”a da teçhizat desteği verildi ve bisiklet yollarının hazırlığı tamamlandı.

Özel İlk Güneş İlkokulu yanındaki park düzenlemesi yapılırken, mevcut basketbol sahaları yenilendi ve ihtiyaç doğrultusunda kafeterya hayata geçirildi.

Yine eğitime destek kapsamında İmam Hatip Lisesi’nin bahçe duvarı ve korkulukları yapıldı.

Nilüfer Belediyesi tarafından kiralaması yapılan Podyum Nilüfer'de de spor, dinlenme, eğlence, kültür ve ticari amaçlı ünitelerinin tamamlanan kısmı hizmete sunulmuştur.

Yaz mevsiminde 1 ay boyunca her akşam sabit sinema gösterimleri, yaz mevsimi boyunca da gezici sinema gösterimleri yapılmaktadır. Ataevler Mahallesi’nde bulunmasına rağmen, Akkılıç Kütüphanesi de Cumhuriyet Mahallesinde’ki yetişkin, genç ve çocuklar olmak üzere tüm kesimlere ödünç kitap, okur-yazar buluşmaları ve çeşitli atölye çalışmalarını kapsayan kütüphane hizmeti sunmayı sürdürdü.

Bu arada Nilüfer Belediyesi’ne ait olan ve sağlık amaçlı inşa edilen bina da Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermektedir.

Bölgede, sokak hayvanlarının mama ihtiyacının karşılanması için de bayat ekmek kumbarası yerleştirildi.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Cumhuriyet MK ilk toplantısını yaptı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…