Nilüfer’in batısında sürekli gelişim göstererek nüfusu 13
bini aşan Görükle, göçmen halkı ve üniversite öğrencilerini bünyesinde
barındıran Bursa’nın en çok insan sirkülasyonunun olduğu bir bölge haline
geldi. Görükle’de 5 yıllık dönemde toplam büyüklüğü 9 bin
Nilüfer Belediyesi bireysel ve yap-işlet olmak üzere birçok projeyi Görükle’de hayata geçirdi. Halı saha, Görükle Trio Yaşam Merkezi, Görükle 75. Yıl Parkı ve Kazım Koyuncu Sanat Sokağı oluşturuldu. Görükle kapalı pazar alanı bölgedeki pazarcı esnafına daha iyi şartlarda satış yapma imkânı sunarken, Emniyet Binası tadilatı, Sakarya Muhtarlık Binası Görükle’ye yakışan hizmetler oldu. Nilüfer Belediyesi ayrıca Atatürk Caddesi üzerindeki işletmelerle ilgili tip proje hazırlayarak, dış cephelere ve kaldırımlara çeki düzen verdi. Projeyi uygulayan işletmelerin ardından Atatürk Caddesi yeni bir çehre kazandı.
Nilüfer Belediyesi'nce restore edilen Görükle Rıza Aga Mübadele Kahvesi'nin açılışı mübadele göçmenleri ve Görükle sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yakın zamana kadar, bölgeye ilk göçenler arasında bulunan Rıza Aga'nın ismi ile anılan ancak yıllar içinde tarihi dokusu bozulup kullanılamaz hale gelen kahvehane, Nilüfer Belediyesi'nce kamulaştırıldı ve işletmesi ihaleye çıkarılarak Görükle halkının hizmetine sunuldu.
Görükle’de sosyal projelere de önem veren Nilüfer Belediyesi bu yıl da Uludağ Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak için Bursa’ya gelen öğrenci ve ailelerini konaklama ve yurt konusunda yalnız bırakmamak adına standlar kurarak, velilerle yurtlar arasında köprü oldu. Nilüfer Belediyesi ayrıca bölgedeki ulaşım sorunlarına da hassasiyet göstererek ilgili kurumlarla iletişim kurmaya devam ediyor.
Görükle Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne de destek elini uzatan Nilüfer Belediyesi, dernekle işbirliği içerisinde kadınlara yönelik eğitim ve seminerler düzenledi.
Nilüfer Belediyesi geride kalan dönemde, bölgede sosyal proje ve çalışmalarına da devam etti. Üniversite öğrencilerinin sorunlarını yakından takip eden Nilüfer Belediyesi ihtiyaçlarına cevap vermek adına Görükle’de bir çamaşırhane, tüm üniversite öğrencilerinin yararlanması için birçok branşta spor tesislerinin yer alacağı spor vadisi, Uludağ Üniversitesi açık spor alanları ve soyunma odaları projeleri de devam edenler çalışmalar arasında yer alıyor.
Taksi durağı yapılan ve mevcut futbol sahasının binasının bakım ve onarımı gerçekleştirilen Görükle’ye bir adet de afet konteynırı yerleştirildi.
Bölgede Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ise kedi evi ve su odağı ile manuel beslenme odağı yerleştirilirken, Tarım ve Hayvancılık Bürosu tarafından arıcılık eğitimi verildi.
Nilüfer genelinde yürütülen “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” ve “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projeleri Görükle’de de hayat bulurken, mahalle sakinleri gezici Ramazan etkinlikleri, gezici sinema gösterimlerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro konserleri, halk dansları gösterileri, Hıdırellez şenlikleri, yılbaşı konserleriyle de kültür ve sanatla buluşuyor. Görükleli anne ve çocukların katıldığı “Bu Yaz Biz Annemle Kütüphanedeyiz” etkinliği de büyük ilgi görürken, Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu kapsamında Çinli sanatçı Wufu Zhen’in “Özgürlük Düşüncesi” heykeli Görükle Kazım Koyuncu Sanat Sokağı önüne konuldu.
Meriç Anadolu Lisesi’ne ve Akşemsettin İlkokulu’na Atatürk büstü ve kaidesi yaptırılmıştır.