MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’e 2009 yılında bağlanan mahallelerden birisi de 1.500 nüfuslu Hasanağa. Ulaşım konusunda sık sık talep alan Hasanağa’nın bu sorununa kulak veren Nilüfer Belediyesi, kendi sorumluluğundaki alanlarda çalışma yaparak 2 bin 591 metre asfalt kaplama, 628 ton asfalt yama, 7 bin 803 metre yol açma, 680 metre tretuvar çalışması yaptı; ayrıca meydan ve okul tadilat ile çevre düzenlemesi gerçekleştirildi.

Bölgede Nilüfer Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle kadınlara pilates kursu açıldı. Ayrıca bölgede öğrencilere gitar dağıtıldı ve eğitimler verildi. “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” projesi kapsamında dağıtılan kitapları okuyan Hasanağalı kadınlar kitapların yazarlarıyla da söyleşilerde biraraya geldiler. Bölgede kadınlara yönelik tiyatro-sinema gibi sosyal faaliyetler sunan Nilüfer Belediyesi yine kadınlara yönelik çeşitli meslek edindirme kursları da düzenlenmektedir.

Türkiye’de enginar üzerine yapılan tek festival olan ve Nilüfer Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 17’incisi düzenlenen Hasanağa Enginar Festivali’nde Hasanağalı kadınlar yemek konusunda hünerlerini sergilerken, festival kapsamında ünlü sanatçılar da bölge halkı ve Bursalılarla buluştu. Hasanağa’da her yıl düzenlenen Ramazan eğlenceleri ve yaz etkinlikleri de coşku dolu anlara sahne oluyor.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ise bölgeye sahipsiz sokak hayvanları için 2 adet manuel beslenme odağı yerleştirilirken, Tarım ve Hayvancılık Bürosu tarafından da ‘Örnek çiftçi’ projesi kapsamında fidan dağıtımı yapıldı.

“Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesi Hasanağa’da da uygulamaya koyulurken, kütüphanede ise yazar buluşmaları düzenlendi.

Hasanağa Meydanı’na Atatürk Heykeli yaptırıldı.

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Hasanağa Mahalle Komitesi ilk toplantısını yaptı.
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…