MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer deyince akla ilk gelen mahallelerden biri olan İhsaniye, kentin ana damarlarından birini oluşturuyor. Yaklaşık 30 bin nüfusu bulunan İhsaniye’de, geride kalan 5 yıllık dönemde toplam 8 bin 750 metrekare büyüklüğünde 3 adet park, 1 adet 316 metre uzunluğunda koşu/yürüyüş yolu yapıldı. Mevcut manolya parkı da revize edilmektedir. 1018 ton  geri kazanım atığı toplanan İhsaniye Mahallesi’nde 7 bin 879 metre asfalt kaplama, 7 bin 084 ton asfalt yama, bin 10 metre yol açma, 6 bin 571 metre tretuvar, 2 bin 254 metre bisiklet yolu yapıldı.

Projelerini geleceğin kentini inşa etmeye yönelik hazırlayan Nilüfer Belediyesi, kente yakışacak, insan öncelikli tasarlanan İhsaniye Meydanı projesinin ise sonuna geldi.

Kamu binalarının, sosyal, kültürel ve ticari ünitelerin etrafında toplandığı, trafikten arındırılmış, kent insanı için sosyal ve kültürel bir buluşma noktası niteliğindeki İhsaniye Meydanı’nın ilk adımı olan Belediye Hizmet Binası’nın temeli 2011 yılında atıldı. Arsa karşılığı modeli ile belediye kasasından harcama yapmadan kente kazandırılan bina, toplam 19 bin 195 metrekare kullanım alanına sahip. Nilüfer’e yakışacak olan Belediye Hizmet Binası açılış için gün sayıyor.

Gelecekte kentin merkezi konumunda olacağı öngörülen İhsaniye Meydanı’nda, vatandaşların her türlü alışveriş ihtiyacını karşılamak üzere planlanan ve yine Belediye Hizmet Binası karşısında para harcanmadan kendi bütçesi oluşturularak hayata geçirilen Nilüfer Agora Çarşı,  bir sokak şeklinde düzenlenerek hizmet vermeye başladı.

2011 yılında temeli atılan Nilüfer Nikahevi ise 14 Şubat Sevgililer Günü’nde açılarak hizmet vermeye başladı. 2 bin 578 metrekarelik taban alanı üzerinde toplam 10 bin metrekare kullanım alanına sahip olan Nikahevi’nde; üç nikah salonu, bin kişi kapasiteli bir kokteyl salonu, 60 araçlık kapalı, 70 araçlık açık otopark, yönetim ofisleri ve kafeler bulunuyor. Zemin katında; market, çiçekçi, kuyumcu, şekerci, fotoğrafçı gibi;  Nikahevi’nde ihtiyaç duyulacak nitelikte ticari ünitelere sahip olan binada giriş ve çıkışları ayrı katlarda planlandığı için üç nikah salonu da hiçbir karışıklık yaşanmadan ve bekleme olmaksızın peş peşe nikahlara ev sahipliği yapabiliyor.

Yine İhsaniye Meydanı’nın bir parçası olan ve bölgedeki sportif ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp Avrupa ve dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapacak uluslararası standartlarda bir voleybol tesisi olan Cengiz Göllü Spor Salonu, Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye Voleybol Federasyonu’na tahsis ettiği arazide yükseldi. Tesiste, 5 bin kişilik seyirci kapasitesi, 4 adet açık plaj voleybol sahası, 4 yıldızlı otel standartlarında sporcu konaklama merkezleri, olimpik kondüsyon merkezleri, 8 soyunma odası, 3 uluslararası delege odası, basın fuayesi ve 75 kişilik basın toplantı odasının yanı sıra her biri 200 kişilik 2 kafeterya bulunuyor. Türk voleybolun efsane isimlerinden Cengiz Göllü’nün adını taşıyan Nilüfer Cengiz Göllü Spor Salonu, İhsaniye Meydanı projesinin bir parçası olarak, her yaştan tüm yurttaşların spor gereksinimine yanıt verebilecek şekilde tasarlandı.

Nilüfer Belediyesi her yönüyle fark yaratan ayrıcalıklı bir başka projeyi de İhsaniye’de hayata geçirdi. İhsaniye Hayat Sokak’ta hem araç yoğunluğundan dolayı oluşan trafik sorununu çözecek hem de insanların nefes alacağı bir projeye imza atıldı. Her yıl ortalama 20 bin göç alan Nilüfer’de kentin en önemli merkezlerinden bir olacak İhsaniye’de 110 araç kapasiteli zemin altı otopark ve  park, bölgede nefes alınabilecek bir ortam olarak tasarlandı. 2 bin 500 metrekareyi aşkın yeşil alanın bulunduğu parkta spor aletleri, yürüyüş yolu , oyun ve dinlenme alanı mevcut.

Bünyesindeki Engelliler Danışma Masası ile bugüne kadar Nilüfer’deki tüm engelli yurttaşlara danışma hizmeti veren, görme engelliler için bilgisayar eğitimi, bedensel engelliler için tekerlekli sandalye temini vb çalışmalar yürütüp, kentsel düzenlemelerde engellilerin de gözetilmesini hedef alan ‘Engelsiz Nilüfer’ projesini hayata geçiren ve Bursa’nın tek görme engelliler kütüphanesini Akkılıç Kütüphanesi bünyesinde hizmete açarak engellilerin bilgiye ulaşımını kolaylaştıran Nilüfer Belediyesi, engelli yurttaşlara yönelik çalışma alanını genişletti. İhsaniye’deki boşaltılan hizmet binalarını tadilattan geçirerek Nilüfer’deki engellilere gündüz bakımevi hizmeti vermek üzere yeniden düzenleyen Nilüfer Belediyesi, ‘Bizim Ev’ adını verdiği Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ni törenle hizmete sundu. Yaşamlarını çoğunlukla evden çıkmadan ve sosyal bir yaşam alanından mahrum geçiren engelliler için, yaşamla buluşmanın ve sosyalleşmenin yollarını açan merkez, yaptığı atölye çalışmalarıyla engellilere yeni beceriler kazandırdığı gibi onları sportif ve kültürel etkinliklere de yöneltiyor.

Nilüfer Belediyesi, kardeş kent Nikolayev (Ukrayna) ile olan kardeşliğini yapılan dostluk parkıyla perçinleştirdi. İki kardeş şehir belediyeleri arasında imzalanan protokolle, mimarisi ve tasarımı Nikolayev Belediyesi tarafından yapılan Nilüfer-Nikolayev Kardeşlik Parkı, İhsaniye’de hizmete açıldı. Toplam kullanım alanı bin 889 metrekare olan parkta, yeşil alan miktarı ise bin 448 metrekareden oluşuyor. İki ülke ve Karadeniz’i simgeleyen anıt ve havuz ise parka ayrı bir renk katıyor.

Nilüfer Belediyesi’nin yap-işlet-devret modeliyle İhsaniye Meydanı’nda inşa edeceği, yaklaşık 500 araç kapasiteli yeraltı otoparkının temeli de atıldı. 12 bin metrekare alana sahip olan yer altı kapalı otoparkı ile büyük bir ihtiyacı giderecek. Halkın rahatça hareket edebileceği alanda, 2 bin 600 metrekare büyüklüğünde, içerisinde Nilüfer çiçeklerinin de yetişeceği süs havuzu bulunacak. Bitkisel yeşil alanların yanı sıra fıskiyeli ıslanma havuzu da bu alanın unsurlarından olacak.

Ayrıca İhsaniye’de pazar alanı ve taksi durağı yapılmış; mevcut halı saha revizyonu ve yanında sosyal tesis yapımı ise devam etmektedir. Mülkiyeti Nilüfer Belediyesi’ne ait olan İhsaniye hizmet binasının zemin katında Aile Sağlığı Merkezi, birinci katında ise Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bulunmaktadır.

Bölgede ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kedi evi ve su odağıyla yine sahipsiz sokak hayvanları için manuel beslenme odakları yerleştirildi. Yine ilçe genelindeki afet konteynırlarından biri de İhsaniye sınırları içerisinde konuşlandırıldı.

Gezici sinema gösterimleri, meydan konserleri ve çeşitli halk dansları gösterilerinin yapıldığı İhsaniye’de “Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” projesi de hayata geçirildi.

Ayrıca Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu kapsamında yapılan heykeller, eser sahibi heykeltıraşlar ve heykellerin yerleştirildiği bölgeler ise şöyle:

'Anka Kuşu' – Mitko Dinev: Emniyet Müdürlüğü KavşağıSenfoni” – Neslihan Pala:  FSM İona Kafe Önü

Senfoni' – Neslihan Pala:  FSM İona Kafe Önü

'Sonsuzluk Anıtı' – Rengin Solmaz Sönmez: İzmir Yolu Gençlik Parkı

'Üç Fidan Anıtı' – Eşber Karayalçın: İzmir Yolu Gençlik Parkı

'Kilit-siz' Kezban Karahan: Tuna Caddesi Hayat Sokak Ortanca Parkı

'Balıklar' – Sergey Sbitnev: Barış Parkı 

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
İhsaniye Mahallesi`nde Vergi Dairesi`nin yanında bulunan Kültürel Tesis Alanının; hukuka, imar mevzuatına, kamu yararına aykırı bir şekilde Resmi Kurum Alanına dönüştürülmesine yönelik itirazımızı gerçekleştirdik.
Mahallenin otopark sorunu
2014-2016 dönemi çalışma raporu
Toplumsal cinsiyet eşitliği
Ortanca Pakı açıldı
İhsaniye MK ilk buluşmasını gerçekleştirdi
İhsaniye Senin, Sen Karar Ver!
İhsaniye Mahalle Komitesi toplandı
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…