MAHALLE HAKKINDA

Nilüfer’in 23 bin nüfuslu gözde semtlerinde biri olan Konak Mahallesi’nde geride kalan 5 yıllık dönemde toplam büyüklüğü 2 bin 370 metrekare olan 2 adet park yapılmıştır. Aynı dönemde 885 metre yol açma, 6 bin 694 metre asfalt kaplama, 4 bin 232 ton asfalt yama, 5 bin 938 metre tretuvar ile bin 368 metre bisiklet yolu yapılmıştır. Konak’ta bu dönemde bin 86 ton geri kazanım atığı toplanmıştır.

Spor kenti Nilüfer’e, her yaştan insanın yararlanabileceği sportif tesisler kazandıran Nilüfer Belediyesi, Bursa’nın ilk olimpik yüzme tesisini de Konak Mahallesi’nde hizmete açtı. 2008 yılında temeli atılan tesis 1,5 yılda tamamlanarak hizmete girdi. 12 bin 268 metrekare alan üzerine kurulan tesis; olimpik ölçülerde bir açık yüzme havuzu, yarı olimpik ölçülerde bir kapalı yüzme havuzu ile kondisyon salonu, aerobik salonu, bilardo salonu, sauna, kafeterya, dinlenme bölümleri, toplantı odası ve idari birimleri içeriyor. Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından işletilen tesis, kulüp yüzme takımının antrenmanlarının yanı sıra, yaz ve kış spor okullarının yüzme çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor. Açık ve kapalı havuzuyla Nilüfer’de her mevsim için yüzme havuzu ihtiyacını karşılayan tesis, profesyonel yarışmalara da ev sahipliği yapıyor.

Nilüfer’e daha sağlıklı ve modern pazaryerleri kazandırabilmek için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, Konak Pazar yerini daha işlevsel hale getirmek amacıyla başlattığı Pazar alanının üzerinin kapatılması çalışmalarını da  tamamladı. Tuvaletlerin de yenilenen pazaryerinin üstü de hem vatandaşa, hem de esnafa daha sağlıklı bir alışveriş ortamı sağlayabilmek amacıyla çelik konstrüksiyon ile kapatıldı. Haftanın bir günü meyve-sebze, bir günü de giyim pazarının kurulduğu pazaryerinin yeni hali hem vatandaşlar, hem de pazar esnafı tarafından memnunlukla karşılandı.

Bir yandan ihtiyaç duyulan alanlara yeni pazaryerleri yaparken bir yandan da var olan pazaryerlerini iyileştirme yönünde çaba gösteren Nilüfer Belediyesi, üzeri kapanan pazar alanlarını pazarın kurulmadığı günlerde sportif ve kültürel etkinlikler için kullanılmasını, bunun dışında kalan zamanlarda da otopark olarak kullanılmasını sağlayarak, pazar alanlarına birden fazla işlev kazandırıyor. 

Nilüfer ve çevresindeki çiftçileri de düşünen Nilüfer Belediyesi Konak Kapalı Pazar Alanı’nda haftanın her Çarşamba günü Köylü Pazarı kuruyor. Üretici ile tüketicinin direk buluştuğu ayrıca doğal ürünlerin satıldığı Köylü Pazarı’nda, köylüler ürettikleri ürünleri bire bir tüketiciye ulaştırıyor.

Nilüfer Belediyesi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde de örnek bir projeye imza atarak, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 20 derneğin ofisinin yer aldığı yerleşkede, 180 dernek aynı çatı altında toplandı. Bin 700 metrekare kapalı alanıyla derneklerin tüm gereksinimlerini karşılayan Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde 2 konferans salonu, 4 toplantı salonunun yanı sıra 14 kişilik bir uygulama mutfağı ve bir de kafeterya yer alıyor.

Halı sahanın yenilendiği Konak’ta Kırçiçeği parkı revize edildi ve taksi durağı hizmete sunuldu. Yıldırım Caddesi tren istasyonu üzerindeki park ve kafeterya da hizmete girdi. Bir adet afet konteynırının da yerleştirildiği mahallede Kuba Camii’nin bakım-onarımı ve mantolaması yapıldı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ise bölgeye 2 adet beslenme odağı yerleştirerek sokak hayvanlarına sahip çıktı.

Konak Mahallesi içerisinde yer alan Konak Kültür Evi’nde müzik, resim, fotoğraf, dans, sinema, bale, drama, kaat'ı atölyeleri ile koro çalışmaları yapılıyor. Yetişkin drama, sergiler, Serdar Şafak sahnesinde film gösterimleri, müzik dinletileri düzenleniyor. Ayrıca Karadenizliler Gecesi, meydan konserleri, koro konserleri, halk dansları gösterileri, bölge okullarındaki çocuklara ücretsiz film gösterileri de Konak’taki kültür sanat aktivitelerinden bazıları. Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu kapsamında sanatçı Van Hoang Huynh’un “Özgürlük” heykeli de Konak Kültürevi önünde yer alıyor. 

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Park peyzaj projesi toplantısı
Konak Mahalle Komitesi toplantısı yapıldı
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…