Back To Roots
Proje Sahibi:
Projeye Başlama Tarihi: 4 - 12 Eylül 2011
Proje Yetkilisi: Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi
İletişim: 4523200

4 – 12 Eylül 2011 tarihleri arasında Letonya Kekava Belediyesi Kültür Ajansı tarafından yazılan ‘Köklere Dönüş’ (Back To Roots) adlı Gençlik Değişim Projesi’ne, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi katıldı. 

Proje’de, kültürlerarası öğrenme esas alınarak, gençlere yerel enstrümanlar ve yerel danslar tanıtıldı. Daha sonra kısa bir gösteri hazırlandı ve hazırlanan danslar Kekava Sosyal Merkezi’nde yaşlı ve engelli vatandaşlara kısa bir gösteri olarak sunuldu. Programın devamında sazlar çalınarak türküler söylendi. 

Türk gecesinde yapılan yemekler ve hazırlanan sofra çok beğenildi. Mantı, kısır, patlıcan salatası, kemalpaşa tatlısı, şalgam, rakı, baklava derken insanlar hangi birinden yiyeceklerini şaşırdılar.

Daha sonra, proje tarihlerine denk gelen Uluslararası Kekava Festivali’ne katılım sağlandı. Festival alanında Türkiye için ayrılan büyük stantta, Bursa’dan alınan çeşitli materyaller ve yiyecekler sergilendi. Nazar boncukları, nazar boncuklu anahtarlıklar, Türkiye tanıtım broşürleri, helvalar, lokumlar çerezler... Türk enstrümanlarıyla şenlenen standımız belki de festivalin en renkli görüntülerine sahne oldu. 

Projenin son gününde, proje boyunca çekilen fotoğraflar ve videolar gülerek ve eğlenerek izlendi. Vedalaşmak, Letonya’dan ayrılmak fazlasıyla zor oldu ama geride bir sürü arkadaş ve güzel anılar bırakarak Türkiye’ye dönüldü.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…