Misi Yerel Lezzetler Şenliği - 2008
Tarih: 09/11/2008
Yer: Misi

Geçen yıla oranla oldukça yoğun bir katılımın gözlendiği şenlikte Misili kadınlar da açtıkları standlarla el emeği göz nuru çalışmalarını ve salça, tarhana, makarna gibi ürünlerle kendi yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri satışa sundular.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, günümüzde 27 tescilli yapının bulunduğu bölgede tarihi yapının bulunduğu bölgede tarihi yapıların korunması ve bir kısmının da restore edilerek işlevsel hale getirilmesi için Nilüfer Belediyesi olarak çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek, "Misi de tarih ayağa kaldırmak ve bölgenin özgün yapısını burada yaşayan insanlar için bir artı değere dönüştürmek istiyoruz. 

Misi'nin tarihi Osmanlı' nın Bursa'ya yerleşmesinden öncesine dayanır, Misi Köyü tarihiyle, doğal güzellikleriyle bizler için eşi bulunmaz bir güzelliktir. Misilli vatandaşlarımızı da bu güzelligi yaşatmak için ellerinden geleni yapıyor ve tarihimizi başka şehirlerde düzenlenen etkinliklerde de en güzel şekilde temsil ediyor. Emeği geçen herkese ve katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Gümüştepe Mahallesi Muhtarı Yakup Dülger de Misi Köyü'nü tanıtma fırsatı verdikleri için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür etti. Yemek yapma yarişmasında birinci olan Hatice Bayraktar, Ülker Yanangö, Semra Zambak, Nagihan Dülger ve Hülya İravul birer çamaşır makinesi kazanırken, Bolaşık yıkama yarışmasını kazanan Cevdet Sevi,. Volkan Ay, İsmail Yılmaz ve Mustafa Sevim de birer bulaşık makinesi ile ödüllendirildi. 

Nilüfer Belediyesi Hak Dansları Topluluğu'nun gösterisi mahalle meydanında ilgiyle izlenirke, sihirbaz gösterisi çocukların ilgi odağı oldu. Gün boyunca Misi Köyü'nü ve köylülerinin açtıkları stantları gezen ziyaretçiler, günün sonunda Nilüfer Yerel Gündem 21 Kadın Grubu İkinci Bahar Korosu' nun konseri ve geçtiğimiz yılın şenlik fotoğraflarından oluşan bir filmle etkinliğin sonuna kadar dolu dolu bir gün geçirdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…