ÇALIŞMA GRUPLARI

Koromuz 2004 yılı Kasım ayında kurulmuştur. Koro üyeleri çoğunlukla göçmenlerden oluşmaktadır. Bir kısmı daha erken göç edenlerden, bir kısmı ise 1989 göçmenlerindendir. Koro bir özveri işidir ve arkadaşlarımız bu özveriyi içlerinden geldikleri gibi hem eğlence olarak yapıyorlar, hem de Rumeli Türkülerini hatırlatmak ve gençlere öğretmek için merakla yapıyorlar. Koromuzun repertuarında  Rumeli, Balkan, Anadolu Halk Müziği, Sanat Müziği vb. gibi mozaik bir zenginlik vardır. Çalışmalarımızı her Çarşamba saat 19:30’da başlayıp saat 22:00'ye kadar ’Nilüfer Kent Konseyi’ çatısı altında sürdürmekteyiz. Koromuz, orkestra sanatçıları ile beraber 45 kişiden  oluşmaktadır. Kurulduğu yıldan beri Bursa ilinde ve yurt dışında konserler vermeye devam etmektedir. 2012 yılında, Nilüfer Belediyesi etkinliklerinde Nilüfer Kent Konseyi katkıları ile  Eskikaraağaç Leylek Şenlikleri'nde,Ürünlü Biber Festivalinde, Görükle Balkan Panayırı'nda konserler vermiştir. 2012 – 2013 konser sezonunda ise 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri, 22 Aralık 2012 Yılbaşı konseri, 18 Mart 2013 Çanakkale Şehitleri Anma Konseri, 19 Mayıs 2013 Gençlik ve Spor Bayramı, 2013 Mayıs sonunda Yunanistan, Makedonya, Bulgaristan ve 2014 Haziran ayında Balkanlarda “Barış ve Dostluk Konseri' adı altında Romanya – Bulgaristan turnesi düzenlemiştir. Koromuzu, Şef Sait EKTAŞ ile birlikte gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerde görev almaya devam edecektir. 

Sevgi ve Kardeşlik Korosu, yaklaşık 2 yıllık pandemi arasından sonra tekrar izleyiciyle buluştu.
Nilüfer Kent Konseyi Sevgi ve Kardeşlik Korosu Uğur Mumcu Sahnesi`nde mükemmel bir konsere imza attı.
Nilüfer Kent Konseyi Sevgi ve Kardeşlik Korosu, yeni dönemin ilk toplantısını Nilüfer Kent Konseyi`nde yaptı. Kendilerine bol musikili, başarılı bir dönem diliyoruz.
Sevgi ve Kardeşlik Korosu sahnede
Sevgi ve Kardeşlik Korosu
Şarkılar Cumhuriyet için söylendi
Sevgi ve Kardeşlik Korosu sahnede
Sevgi Korosu çocuklarla bir arada
NKK Sevgi ve Kardeşlik Korosu Bandırma'daydı
Sevgi ve Kardeşlik Korosu’ndan anma konseri
Sevgi ve Kardeşlik Korosu sahnede
Nilüfer Kent Konseyi Sevgi ve Kardeşlik Korosu
Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…