MAHALLE HAKKINDA

Yaklaşık 16 bin nüfusa sahip olan Ataevler Mahallesi hem konut ve hem de ticaret alanlarını bünyesinde barındıran, Nilüfer’in en hareketli mahallelerinden birisi. Ticaret alanları da dahil olmak üzere 5 yılda toplam 1.006 ton geri kazanım toplan mahallede, 2 bin 534 metre asfalt kaplama, 2 bin 510 ton asfalt yama, 4 bin 380 metre tretuvar, 2 bin 815 metre yol açma ve 4 bin 541 metre bisiklet yolu çalışması yapıldı.

Ataevler üst geçidi, sosyal tesis ve halı saha, mini golf sahası hayata geçen projelerin başında gelirken, taksi durakları ve okulların çevre düzenlemesi de yine bu dönemde gerçekleştirildi.

Ateş Çiçeği Parkı revize edildiği mahallede Ataevler Anaokulu’na yapılan çok amaçlı salon, tarım bahçesi, çocuk oyun grubu montajı ve trafik eğitim pisti de büyük bir ihtiyacı karşıladı. Ahmet Uyar İlkokulu yanında yap-işlet-devret modeli ile çay bahçesi yapılırken, Basın Kültür Sarayı önüne de ödemeler de dahil olmak üzere çeşitli belediye işlemlerinin yapılabildiği ATM cihazı yerleştirildi.

Dayanışma kenti Nilüfer’de, çatısı yanan bir binadaki dairelere yönelik temizlik, bakım ve onarım hizmeti verildi. Mahallenin çekim alanlarından biri olan Ata Çarşı'da da ücretsiz hobi ve meslek edindirme kursları düzenlendi.

“Ev ve Kişisel Bakım Hizmeti”ni en fazla talep eden mahallemiz olan Ataevler’de Bisikletli Polis Projesi “Beyaz Kırlangıçlar” kapsamında taksi durağının içinde yer tahsisi yapıldı; donanım ve teçhizat ile ilgili destek verildi.

Yaz konserlerinde birçok ünlü isim Ataevler halkı ve Nilüferlileri coştururken, geçtiğimiz yıl ilk kez organize edilen Ramazan Sokağı etkinliklerinde hemşehri derneklerinin gelenek ve kültürlerine ev sahipliği yapıldı.

Nilüferin ilk kütüphanesi olma özelliği taşıyan Akkılıç Kütüphanesinde çocuk ve genç okurlar başta olmak üzere pek çok okurla yazar buluşması yapıldı. Uğur Mumcu Sahnesi’nde de yıl boyunca kültürel ve sanatsal etkinlikler devam etmektedir. Bunlara ek olarak Ataevler Mahallesi’nde gezici sinema gösterimleri, halk dansları gösterileri, meydan konserleri düzenlendi.

Ayrıca Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu kapsamında Çinli heykeltıraş Gao Meng 'in 'Barış ve Yeşil' adlı heykeli İbrahim Uyar İlkokulu önündeki kavşağa yerleştirildi.

Kentte her canlıya önem veren Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Ataevler’de kedi evi oluşturuldu ve manuel beslenme odağı yerleştirilerek sahipsiz sokak hayvanları yalnız bırakılmadı. 

YÜRÜTME KURULU
ALINAN KARARLAR
HABERLER
Ataevler Mahalle Komitesi`nin talebi üzerine; Ataevler Uygulama İmar Planı`nda Otopark Alanı`nda kalan alan Park Alanı olarak düzenlendi.
Bilgilendirme Toplantısı
Kentsel yenileme projesi
Çevreye Duyarlı Kentsel Yenileme Çalışması
Ataevler Mahalle Komitesi ilk toplantısını yaptı.
Nilüfer'in Gezi Parkı...
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…