Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi
21.09.2018
20:00

Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi

Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 21 Eylül Dünya Barış Günü etkinliği Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşti. Etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Bukle Erman ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de katıldı. Etkinlik, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin, Nâzım Hikmet'in “Kız Çocuğu” adlı şiirinden dizeleri seslendirmesiyle başladı. Şiir okumalarının ardından çocuklar, “Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Barış İstiyor” yazılı pankartla sahneye çıkarak 'Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi,' sloganı attılar. Nebil Özgentürk, Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali ile torunu İdil Laslo ve çok sayıda barış sevdalısının katıldığı etkinlik, yönetmenliğini Nebil Özgentürk’ün yaptığı, Sabahattin Ali’nin yaşamını konu alan “Bir Sabahattin Ali Trajedisi-Kayıp Kemiklerin İzinde” adlı belgesel gösterimi ile devam etti.

Belgesel gösteriminin ardından Aysun-Ali Kocatepe konseri gerçekleşti. Ali Kocatepe, Nâzım Hikmet, Sabahattin Ali ve Yahya Kemal Beyatlı gibi ustaların şiirlerinden bestelediği eserleri Aysun Kocatepe ile birlikte seslendirdi.

Etkinlik sonunda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Barış Günü’nü 21 Eylül’de dünya ile birlikte kutladıklarını ifade ederek dünyanın ve insanlığın barışa ihtiyacı olduğunu söyledi ve Dünya Barış Günü’nüz kutlu olsun diyerek konuklara teşekkür etti.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…