Köy Enstitüleri 74. Kuruluş Yıl Dönümü
20.04.2014
00:00

Köy Enstitüleri’nin 74. Kuruluş Yıl Dönümü Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Bursa Şubesi tarafından Misi’de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Uludağ Üniversitesi Çok Sesli Korosu’nun konseri ile devam etti. Dernek Başkanı Fevzi Topçuoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey söz alarak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

Etkinliğe katılan Prof. Dr. Sina Akşin de Köy Enstitüleri’nin önemine değinerek, “Köy Enstitüleri bir devrimdi. Bir ulusun geri kalmışlığı ya da ilerlemesi eğitiminden kaynaklanır. Atatürk devriminin amacı halkı orta çağdan yakın çağa yöneltmek ve aydınlatmaktı. Köy Enstitüleri’nin 3 ana amacı vardı. İlkokul öğretmeni, teknisyen ve aydın insan yetiştirmekti.” diye konuştu.

CHP Denizli Eski Milletvekili ve Eğitimci Yazar Mustafa Gazalcı da 17 Nisan’ın bir halk bayramı olduğuna dikkati çekerek, aradan geçen 74 yıla rağmen hiç bir eğitim modelinin Köy Enstitüleri’nin yerini tutmadığını belirtti. Bu modelin yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Gazalcı, siyasi iktidarlarında bu eğitim modeline inanması gerektiğini söyledi.

Konuşmalar ve plaket takdiminin ardından etkinlik Uludağ Üniversitesi Çok Sesli Korosu’nun konseri ve dans gösterileriyle sona erdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…