Çocuk hakları evrenseldir!
20.11.2018
09:30

Çocuk hakları evrenseldir!

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin düzenlediği 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü yürüyüşü rengarenk görüntülere sahne oldu. Çocuk Meclisi üyelerinin yanı sıra okulların da katıldığı yürüyüş, Nilüfer Kent Konseyi önünden başlayarak Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde sona erdi. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin daveti üzerine yaklaşık 500 öğrencinin bir araya geldiği Dünya Çocuk Hakları Günü yürüyüşü boyunca çocuklar, şarkılar ve sloganlarla eğlenceli vakit geçirdiler.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde toplanan çocuklara seslenen Çocuk Meclisi Başkanı Sevim Eda Arslan, ‘Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Bugün; biz çocukların haklarımızı öğrenmemiz, haklarımız ihlal edildiği durumlarda fark etmemiz ve sadece çocukların değil tüm insanların haklarını içtenlikle korumamızı fark ettirmesi açısından çok değerlidir. Bizim yaşımız küçük olabilir, hata yapabiliriz, deneyimsiz olabiliriz, bilgimiz yeterli olmayabilir, gücümüz yetmeyebilir ama kesin olan bir şey var, bizim haklarımız var. Tüm çocuklar barış, refah ve mutluluk dolu bir dünyada yaşasın! Hepimizin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.’ diyerek tüm çocukları meclis çalışmalarına davet etti. Sevim Eda Arslan’ın konuşmasından sonra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey söz alarak, ‘Çocuk haklarına, kanunen veya ahlaki olarak, dünya üzerindeki tüm çocuklar doğuştan sahiptir. Bugün siz de haklarınız için yürüdünüz. Çocuk hakları evrenseldir! Çocuk Meclisi Başkanı Sevim Eda Arslan’ın da vurguladığı gibi, Nilüfer’deki çocukların katılım haklarını kullanmalarını da önemsiyoruz. Demokrasi kenti Nilüfer’de bu hakkınızı kullanmanız için, Nilüfer Kent Konseyi ile birlikte şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Birlikte güzel bir geleceğe ulaşabilmek ve her çocuğun eşit haklar ve olanaklara kavuşabilmesi umuduyla, Dünya Çocuk Hakları Günü’nüzü kutluyorum ve hepinizi çok seviyorum.’ dedi. Etkinlik RitiModa Çocuk Hakları Atölyesi ve kitap dağıtımı ile sona buldu.

#20Kasım #ÇocukHaklarıGünü #DünyaÇocukGünü #GoBlue

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…