Toprak Ana Günü
10.12.2018
14:00

Yerel üreticiye, doğala, topraktan çıkana ses olarak doğan Toprak Ana Günü, Görükle Kapalı Pazar Alanı'nda üreticiyle birlikte kutlandı.

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu ve Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Toprak Ana Günü etkinliği Görükle’de gerçekleşti. Görükle Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşen etkinlik, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Erkan Yaslıoğlu ve Dumlupınar Mahalle Muhtarı Reşat Aktaş’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Geleneksel ve yerel yeme biçimlerini, yerel eko sistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden Slow Food Hareketi’nin kuruluş yıl dönümü olan Toprak Ana Günü’nde konuşan Mustafa Bozbey, vatandaşın doğal ürünler tüketmek istediğini söyledi. Bozbey, ‘Bizim isteğimiz kırsalımızda yenilenebilir tohumlarla birlikte üretimlerin artarak devam etmesi, aynı zamanda kırsalımızın ürün çeşitliliğiyle birlikte orada ürettiklerini bu gibi pazarlarda tüketiciye sunmasını istiyoruz. Kırsaldaki insanımız ne kadar mutlu, huzurlu ve ekonomik anlamda güçlü olursa, inanıyorum ki yetiştirilecek olan kaliteli ve doğal ürünler herkesin yaşamına çok olumlu etkiler yapacaktır’ şeklinde konuştu. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ise "Bizler toprağımıza sahip çıkamıyoruz. Bugün ülkemizde toprağımızın büyük bir bölümü erozyonla denizlere akıp gidiyor, diğer bir taraftan her geçen gün çölleşme artıyor. Hal böyleyken biz, bizi doyuran, bizi besleyen ve var eden toprağımızı hunharca kullanıyoruz. Bursa'mız bundan 20 yıl önce tümüyle yeşil bir kent iken bugün o verimli topraklar üzerinde beton ve çelik yığınları görüyorsunuz. Gerçekten topraklarımız kullanılamayacak hale geliyor. İşte bu nedenle toprağımıza sahip çıkabilmek için buradayız" dedi. Konuşmaların ardından Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Grubu'ndan Emre Karagöz, Toprak Ana Günü'nün çıkış amacını ve önemini katılımcılarla paylaştı. Etkinlik sonunda, Görükle Kadın Dayanışma Derneği de katılımcılara sütlü tarhana çorbası ikramında bulundu.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…