1 Eylül Dünya Barış Günü
01.09.2014
00:00

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi ortaklığında, “İnsana barış yakışır!” sloganıyla yola çıkarak Barış Sofrası’nda buluştuk. Nilüfer Kent Konseyi önünden başlayan yürüyüşte, savaşın yıkıcılığına karşı barış sloganlarıyla, Nilüfer Kent Konseyi Arı Atölyesi ritim grubu ve Atölye Kumpanya’nın tahta bacak ve poi gösterileri eşliğinde 3 Fidan Gençlik Parkı’na yürüyerek, barış şarkılarıyla Nilüferlilerle barış soframızda bir araya geldik.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve STK temsilcilerinin de barış mesajları verdiği gecede, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay'da barış mesajlarını iletti. Elvan Atay, ‘ne yakın, ne uzak, ne de Ortadoğu'da, batıda, kuzeyde ve güneyde savaş istemeyenler, her renge ve her dile yaşam hakkı isteyenler, hoşgeldiniz’ diyerek konuşmasına başladı. ‘Barış gününde tek dileğimiz var; savaşa hayır diyen insanların çoğalması, bombalardan daha güçlü ses çıkarması’ diyerek konuşmasını sonlandırdı. Ardından, Nilüfer Kent Konseyi çalışanları olarak ‘bişey yapmalı’ şarkısını söyleyerek bir şeyler yapmak isteyen herkesi Nilüfer Kent Konseyi’ne davet ettik. Program sırasında konuşmacılara da barışın simgesi olan zeytin fidesi dağıtıldı. 

Gecenin sonunda sahne alan İspanyol Halk Müziği ve Folklor Ekibi de geceye damgasını vurdu. Katılımcılarla birlikte barış dansı yapan İspanyol grup, barışın evrensel olduğunu tekrar gösterdi.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…