Kent Konseyleri Platformu - İzmir
12.09.2014
00:00

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu Toplantısı Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 12-13-14 Eylül 2014 tarihlerinde İzmir’de yapıldı. Ataşehir, Aliağa, Burhaniye, Didim, Eskişehir, Odunpazarı, Çankaya, Söke, Silivri, Konak, Lüleburgaz ve Tekirdağ Kent Konseyleri’nin katıldığı toplantıya, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Genel Sekreter Elvan Atay katıldılar. TKKP üyeleri programın ilk gününde, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret ederek Kent Konseyleri çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Toplantıda, sekretaryanın Odun Pazarı Kent Konseyi’ne devredilmesi, geçici Yürütme Kurulu’nun Odunpazarı, Konak, Nilüfer ve Didim Kent Konseyleri tarafından oluşturulması, platformun devamlılığının sağlanması ve büyümesi ile ilgili çalışmaların yapılması ve kamuoyuna Kent Konseylerinin yapısıyla ilgili bildirge yayınlanması kararları alındı. 

Ayrıca bir sonraki toplantıda, iyi örnek olarak Nilüfer Kent Konseyi sunumunun yapılması ve yine Nilüfer Kent Konseyi’nin önerisiyle Kent Konseyleri’ne, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge teşkilatı UCLG-MEWA hakkında bilgi verilmesi kararlaştırıldı.

Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…